avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta de angajare - clauza de despagubiri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta de angajare - clauza de despagubiri

Buna seara,

In urma unor interviuri date atat la firma de recrutare cat si la firma client, pentru care ar trebui sa lucrez, am primit oferta de angajare. Salariul nu e rau deloc, e chiar bunicel.
Tip contract de munca: perioada nedeterminata, cu 90 de zile perioada de proba.

Problema e la frazele care apar la sfarsitul ofertei:
"Prin acceptarea acestor conditii Dl. XXXXXXXXXXX se obliga sa inceapa lucrul la sediul S.C. XXXXXXXXXXXXX cel tarziu in data de XXXX, prezenta oferta trebuind a fi semnata cel mai tarziu pe XXXX.

In cazul in care Dl. XXXXXX nu incepe lucrul la data stabilita se obliga sa plateasca firmei SC. XXXXXXX despagubiri in valoare de XXXXX (n.a. o suma nejustificat de mare oricum) reprezentand contravaloarea cheltuielilor de recrutare"

Acum eu inteleg 2 lucruri:
1. Daca semnez oferta sunt obligat sa semnez ulterior contractul chiar daca nu imi convin anumite clauze din contract, altfel sunt bun de plata suma din oferta;
2. Daca eu primesc intre timp alta oferta mai buna sau ma imbolnavesc si nu mai pot semna contractul la data stabilita, sunt bun de plata suma din oferta.

Vreau sa stiu daca:
1. E legala aceasta formulare in Oferta de angajare?
2. Clauza de despagubiri pentru cheltuielile de recrutare se poate regasi si in Contractul de Munca?
3. E in regula sa mi se ceara sa semnez aceasta Oferta fara sa cunosc Contractul de Munca?

Mi-au cerut sa semnez oferta si sa le-o trimit scanata pe mail.
Voi ce parere aveti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
mosor3, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de tranzactie catalin_razvan catalin_razvan Catre: xxxxxxxx CATALIN-RAZVAN Nr. de iesire: x/xxxxx/xxxx/x Data: xxxxxxx Referinta dosar: xxxxxxx Stimate domn, ... (vezi toată discuția)
2in1 - clauza de confidentialitate si neconcurenta (nespecificata) romanandreidan romanandreidan Buna seara tuturor, Am o nelamurire cam arzatoare legata de semnarea unui act aditional care nu stiu cat este de legal, abuziv sau nul in forma care se impune ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii ??? draggabi draggabi Buna ziua ! Am efectuat de curand o lucrare la o soc. comerciala si am eliberat factura. Factura nu a fost achitata nici acum, adica dupa vreo luna de la ... (vezi toată discuția)