avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

buna ziua! tanar absolvent de liceu cu bacalaureatul luat in a doua sesiune a beneficiat de somaj doua luni. A intrerupt somajul ca urmare a inmatricularii ca student la o facultate la care a renuntat dupa aproximativ doua luni. INTREBARE: MAI POATE BENEFICIA DE SOMAJ IN ACESTE CONDITII?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 1 Februarie 2014
Art. 44 din Legea nr.76/2002
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
m) la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b).
....

Asadar, la data admiterii la facultate , plata indemnizatiei de somaj a incetat.

Prin urmare, pentru a beneficia din nou de somaj va trebui sa indepliniti din nou conditiile de acordare a indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt student. pot beneficia de somaj? iulica91 iulica91 am terminat un liceu iar in prezent sunt student anul I si nu am servici. pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie de ºomaj meme19 meme19 Stimate Doamna/Domnu A-si dori să primesc informaţii referitor la indemnizaţia de şomaj. Copilul meu a terminat liceul anul acesta2014şi a ... (vezi toată discuția)