avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizaþie de ºomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizaþie de ºomaj

Stimate Doamna/Domnu

A-si dori să primesc informaţii referitor la indemnizaţia de şomaj.
Copilul meu a terminat liceul anul acesta2014şi a intrat la facultate,deci este admis.
Facultatea se începe la 1 octombrie2014 când va semna contractul de şcolarizare şi se va considera student.
Între timp am fţcut luarea în evidenţă pentru şomaj şi dorim să facem şi dosarul pentru a beneficia de acest bani.
Întrebarea mea este dacă poate beneficia de această indemnizaţie până la începerea facultăţii ,deci până în 1 octombrie.
De ce sunt într-o situaţie dezavantajoasă cei care au intrat în facultate, faţă de cei care nici nu au reuşit bacalaureatul?
Vâ mulţumesc anticipat pentru răspuns

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 30 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. Va mai redau un articol din Legea 76/2002 :

Art. 42.
...
(2) Nu beneficiazã de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitãrii dreptului, urmeazã o formã de învãţãmânt.
...

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
m) la data admiterii într-o formã de învãţãmânt, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevãzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b);
...

3. - Dupa scurgerea celor 60 de zile de la absolvire poate beneficia de indemnizatie de somaj.
- Data cu care se acorda indemnizatia de somaj poate coincide cu data de 1 octombrie cand incepe cursurile la facultate si deci nu va mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care eu acum am terminat liceul si am luat examenul de bacalaureat pot primi somaj pana cand voi incepe facultatea. ... (vezi toată discuția)
Somaj dory* dory* buna ziua.as avea si eu o intrbare.sunt absolventa clasa a 12-a si vreau sa urmez cursuri la facultate la stat.Se poate sa iau somaj dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
Somaj n_roxxanne n_roxxanne Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca ... (vezi toată discuția)