Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca da, pana la ce data mai putem solicita acest lucru; in presa am citit ca cei care au luat Bac-ul in sesiunea din august, mai pot depune dosare pana la mijlocul lui octombrie....este adevarat?
Multumesc.
1. Ca absolventa de liceu trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii.
2. Poate beneficia de indemnizatie de somaj dupa cele 60 de zile daca nu si-a gasit un loc de munca si/sau nu urmeaza cursurile unei forme de invatamant.
3. Dupa ce incepe sa primeasca indemnizatie de somaj plata acesteia inceteaza la data admiterii intr-o forma de invatamant.
Prin urmare toti absolventii, indiferent daca aveau de gand sau nu sa urmeze o forma de invatamant(de stat sau privata), dupa liceu trebuiau sa se buluceasca si sa se inregistreze la Ag fortelor de munca in cele 60 zile??? adica cel tarziu 15 aug 2011?
Multumesc.
Indemnizatia de somaj se acorda la cerere deci nu era obligatoriu ca toti absolventii (de liceu sau alte forme de invatamant) sa se buluceasca la Agentia de Somaj.