avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca da, pana la ce data mai putem solicita acest lucru; in presa am citit ca cei care au luat Bac-ul in sesiunea din august, mai pot depune dosare pana la mijlocul lui octombrie....este adevarat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 15 Septembrie 2011
1. Ca absolventa de liceu trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii.
2. Poate beneficia de indemnizatie de somaj dupa cele 60 de zile daca nu si-a gasit un loc de munca si/sau nu urmeaza cursurile unei forme de invatamant.
3. Dupa ce incepe sa primeasca indemnizatie de somaj plata acesteia inceteaza la data admiterii intr-o forma de invatamant.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Prin urmare toti absolventii, indiferent daca aveau de gand sau nu sa urmeze o forma de invatamant(de stat sau privata), dupa liceu trebuiau sa se buluceasca si sa se inregistreze la Ag fortelor de munca in cele 60 zile??? adica cel tarziu 15 aug 2011?
Multumesc.
Indemnizatia de somaj se acorda la cerere deci nu era obligatoriu ca toti absolventii (de liceu sau alte forme de invatamant) sa se buluceasca la Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa absolvirea liceului a_li_na a_li_na Buna ziua, dupa cate zile pot depune dosarul pentru somaj dupa absolvirea liceului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie de somaj daca nu dau bacalaureatul? Alexandere Alexandere Am si eu o intrebare,am terminat de curand liceul \\"12 clase\\" si m-am inscris la bac,dar nu cred ca doresc sa dau bacul anul acesta.Intrebarea este daca nu ... (vezi toată discuția)