avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

buna ziua.as avea si eu o intrbare.sunt absolventa clasa a 12-a si vreau sa urmez cursuri la facultate la stat.Se poate sa iau somaj dupa terminarea liceului?Imi poate afecta cu ceva facultatea?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 23:12, 6 Iulie 2010
Somajul nu afecteaza cu nimic facultatea dar admiterea la facultate va poate influenta indemnizatia de somaj in sensul incetarii ei.
Legea 76/2002 :
Art.42 (2) Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.
Pentru inceput s-ar putea sa vi se acorde indemnizatia dar ea va inceta la data admiterii in forma de invatamant:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
m) la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in cazul demiterii unui student danzake danzake Buna ziua! Am un job full-time si de asemeana sunt inscris la facultate cursuri zi. In cazul in care sunt demis de la actualul loc de munca primesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie de ºomaj meme19 meme19 Stimate Doamna/Domnu A-si dori să primesc informaţii referitor la indemnizaţia de şomaj. Copilul meu a terminat liceul anul acesta2014şi a ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj lbulz lbulz Buna, as dori sa aflu daca pot beneficia de somaj daca sunt lichidata din campul muncii dar urmez o forma de invatamant. Multumiri anticipate (vezi toată discuția)