avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi in cazul demiterii unui student
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi in cazul demiterii unui student

Buna ziua!

Am un job full-time si de asemeana sunt inscris la facultate cursuri zi.
In cazul in care sunt demis de la actualul loc de munca primesc somaj?
Am inteles ca nu voi primi somaj si alte drepturi datorita fapului ca urmez o facultate deci am ocupatie :((.
As dori un raspuns cat mai sigur
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:11, 4 Septembrie 2009
Ca somer provenit din munca, nu are relevanta daca urmati sau nu si o forma de invatamant.

Prevedreile din lege legate de aceasta situatie se refera doar la somerii absolventi care nu au gasit loc de munca.

respectiv:
Art. 42. -
(2) Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.
,
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
m) la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj lbulz lbulz Buna, as dori sa aflu daca pot beneficia de somaj daca sunt lichidata din campul muncii dar urmez o forma de invatamant. Multumiri anticipate (vezi toată discuția)
Somaj dory* dory* buna ziua.as avea si eu o intrbare.sunt absolventa clasa a 12-a si vreau sa urmez cursuri la facultate la stat.Se poate sa iau somaj dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj lalar lalar Buna seara O persoana care a fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului, urmeaza in prezent si cursurile unei facultati la zi, cu taxa ... (vezi toată discuția)