avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deduceri suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deduceri suplimentare

Persoanele care sunt luate in intretinerea unui salariat devin automat coasigurati si pot beneficia de asigurarea de sanatate a salariatului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 1 Februarie 2014
Nu. Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate. Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.
Copiii nu fac parte din categoria persoanelor ce pot beneficia de asigurare fara plata contributiei in calitate de coasigurati ai salariatului.

Potrivit Codului Fiscal, persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-asigurare PetrescuVlad PetrescuVlad Cum se poate deveni co-asigurat ptr o persoana peste 26 de ani, ruda de gradul 1, avand ca dovada de la Circa Financiara ca nu a avut nici un venit in anul ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - fratele meu sadaka sadaka Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca legea permite ca fratele meu sa fie coasigurat la unu din frati/surorile sale. (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)