avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Coasigurat - fratele meu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Coasigurat - fratele meu

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca legea permite ca fratele meu sa fie coasigurat la unu din frati/surorile sale.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
sadaka, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:42, 8 Ianuarie 2015
Citez:
Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate. Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.
Copiii nu fac parte din categoria persoanelor ce pot beneficia de asigurare fara plata contributiei in calitate de coasigurati ai salariatului.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare medicala mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am o fiica in varsta de 19 ani si as dori sa beneficieze de coasigurare medicala din partea mea . Se poate si in ce conditii ? Mentionez ca fiica mea sta ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Deduceri suplimentare pipo88 pipo88 Persoanele care sunt luate in intretinerea unui salariat devin automat coasigurati si pot beneficia de asigurarea de sanatate a salariatului? Multumesc! (vezi toată discuția)