avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa-persoana cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa-persoana cu handicap

Sunt o persoana cu handicap grad II.Am iesit la pensie la limita de varsta.Dupa pensionare am infiintat un pfa .Va rog sa ma ajute cineva, cu un raspuns, daca in acest caz trebuie sa platesc impozit,cas,cass pe pfa.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tugovanka , utilizator 21:53, 15 Aprilie 2009

Art. 26. din Legea nr. 448/2006 arata ca Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de facilităţi fiscale:
printre care si scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială, deci nu trebuie sa platiti aceste contributii
după cîte ştiu eu exista o reducere la impozit de 50%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma sau asoc.familiala mihailaion mihailaion Ce facilitati legale are o persoana cu grad handicap 1 grav, la infiintarea unei firme sau AF si dupa aceea in timpul functionarii? (vezi toată discuția)
Impozit- angajat incadrat in gradul 2 de handicap smokie smokie sunt incadrat in gradul de handicap 2-accentuat.angajatorul refuza sa ma scuteasca de impozit pe salariu motivind ca nu am dreptul.este corect? (vezi toată discuția)
Certificat de incadrare grad handicapat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, va rog sa ma ajutati.... am primit de la un angajat care timp de 6 luni a avut concediu medical cod 14... un certificat de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)