avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozit- angajat incadrat in gradul 2 de handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozit- angajat incadrat in gradul 2 de handicap

sunt incadrat in gradul de handicap 2-accentuat.angajatorul refuza sa ma scuteasca de impozit pe salariu motivind ca nu am dreptul.este corect?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:38, 15 Ianuarie 2010
nu are dreptate, persoanele cu handicap accentuat si cele cu handicap grav beneficiaza de scutire de impozit pe salar, dar trebuie sa veti hartie unde sa fie specificata categoria de handicap (grav sau accentuat)
Gradele de handicap sunt: usor, mediu, accentuat si grav.

Incadrarea in grad si tip de handicap a adultilor cu handicap se face de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
ISTPH judetean Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap elibereaza un certificat de incadrare intr-o caregorie de persoane cu handicap care necesita protectie speciala.

Lege nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap-Art. 26. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:a) scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap costy_generalu costy_generalu Am i intretinere fata mea care a implinit 18 ani si este persoana cu handicap accentuat.dupa 12 ani de gr 1 la majorat au constatat domnii de la comisie ca sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de incadrare grad handicapat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, va rog sa ma ajutati.... am primit de la un angajat care timp de 6 luni a avut concediu medical cod 14... un certificat de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)