avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce si cat platesc daca am PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce si cat platesc daca am PFA?

Buna ziua,

sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata , in domeniul vanzarilor. Angajatorul meu isi plateste oamenii pe baza de comision,in functie de rezultatele obtinute.Pentru comisionul respectiv se emite o factura,pe suma respectiva,catre angajator,de catre o firma ( SRL,PFA,etc ) care incheie in prealabil un contract de prestari servicii cu acesta.

La ora actuala,pentru facturarea comisionului meu, apelez la un prieten care are un PFA neplatitor de tva. Prietenul isi opreste din suma respectiva 16 % impozit pe profit si,relativ mai nou,si 5,5 % pt CASS. Prietenul este pensionar,mentionez.

Care considerati ca este cea mai buna varianta pt mine in conditiile date ( adica taxe si impozite cat mai putine ) ? Daca imi infiintez propriul PFA,sunt avantajat ? Platesc aceleasi taxe,mai putine sau mai multe ( ma refer la acel contract ce am inteles ca trebuie incheiat cu Casa de pensii ) ?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Taxe la fisc in cazul unui contract de prestari servicii daxy_ro2002 daxy_ro2002 buna ziua, ce taxe platesc la stat in cazul unui contract de prestari servicii? as vrea deasemenea sa stiu ce taxe plateste beneficiarul serviciilor prestate ... (vezi toată discuția)
Pentru pfa si c.i.m. aceleasi taxe? OANA GORAN OANA GORAN daca am contract de munca si am si pfa ca pfa mai am obligatia sa platesc toate taxele cas, cass, somaj....etc sau doar cei 16 % impozitul pe ... (vezi toată discuția)