avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pentru chirias ce este indicat:Viza de flotant sau ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pentru chirias ce este indicat:Viza de flotant sau mutatie

Inchiriez apartamentul cu acte in regula,cu plata obligatiilor finaciare.Am contractul pe 2 ani si chiriasul mi-a cerut sa schimbe buletinul de la adresa veche la noua adresa .Incerc sa inteleg daca voi avea probleme cu schimbarea b.i al chiriasului pe adresa mea.Ce imi sugerati? Viza de floatant sau schimbarea buletinului cu adresa mea de la apartament.Care sunt implicatiile daca are buletin pe adresa mea avind in vedere ca data de expirare este mai mare la b.i fata de contractul de inchiriere
Am intrebat la 2 notari si am obtinut 2 raspunsuri diferite 1] Nu este nici o problema
2]Vei avea probleme si toate contraventiile /amenzile pe care le va face chiriasul vor veni pe adresa ta si vor fi raportate la circa finaciara daca nu vor fi platite.
Va rog, daca se poate clarificare si directie...Viza de floatant sau schimbare buletin de identitate.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:22, 1 Februarie 2014
La "schimbare de buletin" cred ca va referiti la luarea in spatiu. Atunci el va avea ca domiciliu stabil adresa si locuinta dumneavoastra. Nu va recomand. Acum, depinde si cit de bine il cunoasteti, cita incredere aveti in el, cit vreti sa-l ajutati, etc. Dar in caz ca apar neplaceri, nu il veti putea da afara prea usor, el avind domiciliul stabil la dumneavoastra. Ca si cum ar fi un membru al familiei. Pentru siguranta dumneavoastra ar fi mai bine cu viza de flotant.
Va recomand viza de flotant in locul schimbarii cartii de identitate.
Ii oferiti un spatiu de locuit temporar. Doar nu va casatoriti cu chiriasul!

Chiar daca amenzile ii vor veni pe adresa de domiciliu nu veti avea treaba cu amenzile chiriasului deoarece acesta ar avea rol separat.

Nu este cazul sa va complicati.

Daca va avea carte de identitate cu domiciliul la dvs. cu ajutorul contractului de inchiriere legal va avea posibilitatea sa aduca pe altcineva (iubita/iubit/ruda) si sa-i faca la randul lui carte de identitate persoanei respective.
Pentru Ana1953 :Va multumesc..acesta a fost primul meu instinct.Omul pare serios si nu am avut probleme pina acum in 8 luni, dar calatoresc mult si nu pot avea control de la distanta.De asemenea ma gindesc la implicatiile ce pot surveni,reale, nu cele imaginare.
Pentru Cyan :Va multumesc pentru raspuns.A fost derutant sa obtin 2 raspunsuri diferite de la doi notari.Voi merge pe varianta Vizei de Flotant.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Asa cum ati spus, "pare".
La prima vedere toti sunt seriosi!:) Pana la proba contrara, cand incep problemele cu neachitarea chiriei intretineriim utilitatilor, etc.!:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire in spatiu locativ - riscuri? delmina delmina Am inchiriat un apartament, iar chiriasul doreste sa isi schimbe buletinul pe noua adresa (nu cu flotant, ci cu domiciliu), deoarece in cateva zile ii expira ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)
Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)