avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Cum pot sa obtin banii pentru repararea unei masini lovita de un domn asigurat la o alta firma dacat sunt eu?
Din cele 90 zile legale pentru ancheta facuta de firma in cauza au mai ramas 30 si paguba este destul de mare (am inteles ca pot sa-si faca propia ancheta chiar daca politia a fost la locul accidentului si a constatat ca respectiva persoana este vinovata)
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:26, 2 Februarie 2014
Partea pagubită are dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse vehiculului și înainte de efectuarea reparației acestuia.

Vă puteți adresa cu reclamație la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor ( in prezent Autoritatea de Supraveghere Financiară) care va analiza și soluționa reclamația dvs. conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, orice persoană care se consideră vătămată în drepturile sale, potrivit legislației din România, se poate adresa instanței de judecată pentru repararea prejudiciului.

sursa:
[ link extern ]
Societatea de asigurare la care este deschis dosarul de dauna are obligatia ca in termen de 10 zile de la data avizarii daunei sa va comunice daca intentioneaza sa faca propriile investigatii privind modul de producere a accidentului de circulatie. Termenul de finalizare a acestor investigatii este de 3 luni. In interiorul acestui termen asiguratorul este obligat sa va comunice fie o oferta de despagubire, fie refuzul motivat al respingerii platii despagubirii.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna - incadrare juridica AdelinnaP AdelinnaP Buna ziua, Ca sa nu lungesc povestea si detaliile expun urmatorul caz: Prietenul meu a fost implicat intr-un accident in septembrie anul trecut. O ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)