Buna ziua,
Ca sa nu lungesc povestea si detaliile expun urmatorul caz:
Prietenul meu a fost implicat intr-un accident in septembrie anul trecut. O duduie nu i-a acordat prioritate si a intrat fix in el. S-au facut cercetari de catre Politie in urma carora duduia a iesit vinovata. Am deschis dosarul de dauna, am dus motorul la un service autorizat, a venit si inspectorul. Toate bune si frumoase pana cand s-a facut devizul de plata catre asigurator iar aceasta a raspuns ca "dosarul este in analiza juridica privind incadrarea in prevederile normelor RCA" si punct. Nimic detaliat sau alte informatii suplimentare.
Intrebarea mea este (nefiind familiarizata cu domeniul legal al asigurarilor): ce implica acest raspuns dat de societatea de asigurari?
Va multumesc anticipat.
Societatile de asigurare au dreptul sa isi faca propriile investigatii privind modul de producere a accidentului de circulatie. Conform ordinului fostului CSA asiguratorul era obligat sa va aduca la cunostinta in termen de 10 zile de la data avizarii daunei ca intentioneaza sa faca respectivele investigatii. In termen de 3 luni de la data avizarii asiguratorul era obligat fie sa va comunice oferta de despagubire, fie refuzul motivat al respingerii platii despagubirii.
Solicitati solutionarea in regim de urgenta a dosarului. Daca nu se rezolva intr-un interval rezonabil de timp (cateva zile) faceti reclamatie la ASF (care include si fostul CSA).
ing. Ioan Ciobanu