avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pentru furt calificat s-a schimbat ceva in NCP?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pentru furt calificat s-a schimbat ceva in NCP?

dc inainte era 3-15 ani incadrarea juridica ac cat este pedeapsa si dc s-a schimbat doar maximul pedepsei,si eu am fost condamnata cu minimul din vechiul cod,de 3ani beneficiez de noul cod?
furtul este de acum de la amenda la 5 ani,daca sunteti condamnata 3 ani nu beneficiati de nimic,daca erati condamnata 6 de exemplu vi se scadea un an si ramaneati la 5 care este maximul prevazut de noul cod
adica se scade doar maximul pedepsei?sau cum ca acum incadrarea e de 1-7 ani pt fapta de care am fost eu condamnata
Da, se ia ca reper maximul special al pedepsei prevăzută de lege și nu minimul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de noul cod penal din februarie 2014? eveline22 eveline22 sunt condamnata 3ani cu executare pt furt calificat,dc se da acest decret eu beneficiez dc inca sunt in libertate ?cu toate ca sunt primar nu mai am nimic la ... (vezi toată discuția)
Stimați membri ai acestui forum, vreau să declar un articol ... artemis84 artemis84 Stimați membri ai acestui Forum, Vreau să declar un articol ca fiind neconstituțional. Cu alte cuvinte, vreau să ridic o excepție de ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante in noul cod penal? dodonica dodonica Buna ziua! Pentru o anumita infractiune pedeapsa inchisorii este de 4 ani s-a aplicat circumstantele atenuante in conditile in care incadrarea infractiunii ... (vezi toată discuția)