avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil rezultat din concubinaj, neclaritate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil rezultat din concubinaj, neclaritate

Buna seara,

In urma unui concubinaj desfasurat pe perioada a noua luni a rezultat un copil, in varsta de doua luni actualmente. Tatal, pe toata perioada sarcinii, exceptie facand trei luni, nu a muncit si nici nu s-a implicat financiar, nici in ceea ce priveste nasterea si cheltuielile ulterioare, fiind si dependent de jocuri de noroc (ruleta). Nu a fost trecut in certificatul de nastere si nici nu vreau sa isi vada copilul, desi el doreste acest lucru, din motivele mai sus enumerate. Intrebarea mea este: poate sa fie trecut in certificatul de nastere fara acordul meu si sa vada copilul, desi eu nu imi doresc?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:50, 13 Octombrie 2014
Da, pentru ca nu este vorba despre ce va doriti dvs.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
mirebire, utilizator
Poate recunoaste copilul oricand va dori. Apoi, va putea actiona in instanta pt a cere macar drept de vizita si posibil ca va primi.
Ce legatura are vazutul cu ruleta, daca ii permiteti sa il vada, ce ii face ?
Recunoasterea copilului poate fi voluntara si poate opera oricand, printr-o declaratie notariala sau printr-o declaratie data la Starea Civila.( recunoasterea poate fi facuta chiar prin testament).

Tatal, pe toata perioada sarcinii, exceptie facand trei luni, nu a muncit si nici nu s-a implicat financiar, nici in ceea ce priveste nasterea si cheltuielile ulterioare, fiind si dependent de jocuri de noroc (ruleta).

Instanta de judecata va dispune exercitarea autoritatii parintesti de catre dumneavoastra.

Locuinta copilului va fi stabilita la dumneavoastra.

Fiind exercitata autoritatea parinteasca in acest mod, nu veti avea nevoie de acordul de vointa al tatalui, pentru luarea deciziilor majore din viata copilului , intrucat acesta a fost absent din viata de familie .( deciziile majore reprezentand parasirea tarii, inscrierea la diverse intitutii de invatamant, efectuarea unor investigatii medicale , cat si a unor inteventii chirurgicale , derularea de catre copil a unor activitati educationale ).

Pensia de intretinere va fi raportata la venitul net realizat, sau la salariul minim pe economia nationala, daca nu este prestata nicio activitate remunerata.

Dreptul la pensie de intretinere este stabilit de catre instanta de judecata si din oficiu, fara a exista o cerere a dumneavoastra in acest sens.

Este dreptul copilului sa primeasca suma de bani cu titlu de pensie de intretinere, drept ce nu poate fi ingradit de intelegerea partilor , consfintita intr-o tranzactie ( actul de dispozitie fiind lovit de nulitate absoluta ).

Succes.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc mult pentru raspunsurile avizate. Sa inteleg ca poate pe baza unei declaratii la notar si ulterior depusa la oficiul starii civile isi poate recunoaste copilul si asta fara efectuarea unui test ADN? Atunci cu certificatul ce il am eu ce se intampla, devine nul de la sine? Noul certificat unde ajunge? Si referitor la "ce are ruleta cu vizitatul"... Are, pentru ca un asemenea om, "exemplar" de altfel nu vad din ce motive si ratiuni ar trebui sa aiba legatura cu acest copil. Si probabil ca nici faptul ca nu s-a ingrijit de starea mea nu conteaza?!? Doar produsul finit?
Christinne2013, utilizator
Da, ori da declaratia de recunoastere la notar sau direct la starea civila e suficient. Se va schimba certificatul de nastere iar certificatul vechi va fi anulat.
La test ADN s-ar ajunge daca ati contesta recunoasterea paternitatii pt ca nu corespunde adevarului, ceea ce ar fi lipsit de sens daca el e tatal.
Il puteti obliga sa suporte jumatate din cheltuielile legate de sarcina si nastere.
Din aceleasi ratiuni si motive pt care ati facut copil cu acest om, cand l-ati conceput, tot la ruleta juca.
Probabil ca nu se va implica nici in cresterea copilului si nu se va schimba nici de dragul copilului, insa copilul ar merita o sansa de a avea un tata, de ce sa i-o taiati dvs ?

Alte discuții în legătură

Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)
Test paternitate dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua. In cazul in care un parinte nu recunoaste copilul deja nascut ,ajuns la o varsta de 23 de ani acesta poate cere testul ADN? la nastere a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)