avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum mai pot sta acasa cu copilul dupa incetarea CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum mai pot sta acasa cu copilul dupa incetarea CCC?

buna ziua as avea si eu o inrebare sotia mea este in concediu pt cresterea copilului trebuie sa se intoarca la munca dar piticul nostru nu mananca singur nu mesteca nepisa pt ca se ineaca asadar nu puem sal ducem la o cresa vrem sa stim daca cumva ar putea beneficia de somaj si dacada ce pasi ar rebui sa urmam pt ca mama sa mai ramana putin acsa cu copilu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:32, 3 Februarie 2014
1. - Daca mama a optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an dupa incetarea CCC poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
- In perioada acestui concediu fara plata pentru cresterea copilului este asigurata la sanatate si este vechime in munca si in specialitate.
- De asemenea este perioada asimilata la pensie si somaj.

2. Daca a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani poate solicita un concediu fara plata obisnuit (fara a fi asigurat la sanatate, pensie si somaj).

3. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa-i inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile, de regula prin desfiintarea postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima luna de crestere copil smeagull smeagull Buna ziua, Copilu este nascul la 20.03.2015. Mama a optat pentru concediu de un an. Tatal, desi are stagiu de cotizare, nu isi va lua luna acea alocata ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie tata sau mama Ral_uca Ral_uca Buna ziua, As dori sa stiu si eu ce se intampla in urmatoarea speta: mama salariata full time intra in CCC si alege varianta 1 an (pt ca e mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mami_2012 mami_2012 Buna ziua! 1. Sunt in concediu pentru cresterea copilului si am optat pentru 1 an de concediu. Pentru a beneficia de stimulentul de 500 de lei ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)