avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort dupa casatorie de convenienta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort dupa casatorie de convenienta

Buna ziua! Numele meu este Calban Alina. Ce sfaturi imi puteti da in urmatoarea problema? Eu m-am casatorit in decembrie 2012 cu un cetatean turc. Am incercat sa ii dau viza de sedere prin casatorie dar ni s-a refuzat. Ulterior am plecat in Turcia pentru ca el nu mai avea viza. Acolo am mai depus o data actele ca consulatul roman, pentru a incerca sa ii obtin viza de sedere si din nou am fost refuzati. Din momentul acela a inceput cosmarul meu. Atunci mi-am dat seama ca a fost o casatorie de convenienta. M-am intors in Romania in luna iunie 2013. As putea sa anulez casatoria? sau trebuie sa intentez proces de divort? eu nu mai stiu nimic de el si nici actele sau adresa lui nu le am. Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc
Art. 298
(1) Casatoria poate fi anulata la cererea sotului al carui consimtamant a fost viciat prin eroare, prin dol sau prin violenta.
(2) Eroarea constituie viciu de consimtamant numai atunci cand priveste identitatea fizica a viitorului sot.

Art. 301
(1) Anularea casatoriei poate fi ceruta in termen de 6 luni.

(3) In cazul nulitatii pentru vicii de consimtamant ori pentru lipsa discernamantului, termenul curge de la data incetarii violentei sau, dupa caz, de la data la care cel interesat a cunoscut dolul, eroarea ori lipsa vremelnica a discernamantului.


Dol
Definitie: Orice manopera frauduloasa, orice mijloc viclean intrebuintat pentru a insela pe cineva cu ocazia incheierii unui act juridic.

Dolul viciaza vointa autorului prin faptul ca o induce in eroare. Dolul nu este, deci, un viciu, decat in masura in care are drept rezultat sa determnine o eroare in vointa autorului actului.


Cred ca solutia in cazul dvs e divortul. Veti depune cererea la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, il veti cita in Turcia daca aveti o adresa , daca nu il veti cita prin mica publicitate cu acordul instantei.
Cel mai simplu si mai sigur este procesul de divort. paratul se va cita prin mica publicitate si prin afisare la usa instantei .Veti audia doi martori avand in vedere lipsa paratului de la proces . Angajati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea casatoriei - consimtamant viciat lex124 lex124 Considerati ca am motive destul de intemeiate pentru a obtine in instanta anularea casatoriei ? Voi incerca sa detaliez cat pot de mult . M-am casatorit ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sandel radovici sandel radovici salut,ma numesc sandel R. si as avea o intrebare pt.dvs.Se poate \"strica\" un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si de catre cine? (vezi toată discuția)
Anulare casatoriei. DanielaStanescu DanielaStanescu exista vreo modalitate legala prin care sa pot anula casatoria fara ca sa se ajunga la divort? (vezi toată discuția)