avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota indiviza -evacuare fortata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota indiviza -evacuare fortata

Buna ziua.Conform ultimei sedinte de scara ,la care nu am participat s-a luat hotararea ca eu si cei 2 vecini ai mei sa parasim spatiul de deasupra apartamentelor pe motiv ca e spatiu comun in vederea transformari acestuia in asociatie.Acest spatiu il folosesc de cel putin 15 ani si a fost o intelegere a vecinilor(fara acte) referitor la impartirea spatiilor comune:subsol,uscatori ,spalatorie.Mie si celor 2 revenindu-mi uscatorul.
Eu sunt de acord sa il eliberez cu conditia sa imi dea un spatiu locuit( nu plin de tevi) in subsol dar am constatat ca acestea sunt ocupate.
Acum cateva zile m au amenintat ca ma dau in judecata daca nu eliberez uscatorul(de circa 5mp, eu in contactul de vanzare -cumparare avand cota indiviza de 15mp).
Ce ma sfatuiti sa fac in aceste conditii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: covasa_dan , utilizator 21:44, 4 Februarie 2014
Nu aveti de ales din pacate , trebuie sa eliberati spatiul comun .
Nu cred ca nu exista alta varianta.Mai astept pareri.O zi buna
Pe acel spatiu nu aveti niciun fel de contract, nici de proprietate,nici de inchiriere, asa ca va trebui sa eliberati uscatoria.
Faptul ca aveti o cota-parte indiviza nu inseamna ca va da dreptul sa ocupati un spatiu comun. Aceasta cota-parte este neidentificabila in spatiu, o aveti peste tot, pe holuri, in spalatorie, in uscatorie, pe terasa,in subsol, la instalatiile de apa si caldura, de gaze si electricitate etc., oriunde in scara dv. in afara apartamentului.

Bine ar fi fost ca pentru aceste spatii comune pe care le folositi, unii dintre dv. in exclusivitate, sa fi avut contracte de inchiriere.
Nu aveti alta varianta, nu puteti conditiona eliberarea unui spatiu comun cu acordarea unui spatiu in subsolul condominiului.
Subsolul este din constructie spatiu tehnic, nu loc pentru constructia de boxe, in care fiecare sa depoziteze tot felu de gunoaie, vopsea, lac, benzina, existand pericolul unui incendiu, acesta trebuie sa fie alimentat doar cu 24v nu 220.
In cazul unui control a celor de la ISU se dau amenzi celor care transforma subsolul in depozit.
eu in contactul de vanzare -cumparare avand cota indiviza de 15mp

Cota-parte indiviza nu poate fi trecuta in mp, aceasta trebuie sa fie un procent (%), dar nu cred ca puteti sa aveti dumneavoastra 15%, pentru ca total cota-parte indiviza a unui condominiu este FIX 100%, nici 99.99% si nici 100.01%, iar in condominiu in care locuiti nu cred ca sunt doar 7 apartamente 6 de 15% si unu de 10% (pentru ca toate apartamentele dupa un tronson au cota la fel)
Daca atunci cand ati impartit de comun acord spatiile comune impreuna cu vecinii dvs.,era incheiata si o intelegere scrisa , altfel ar sta situatia acum. Vreau numai sa va intreb daca aveti asociatie constituita pe condominiu sau o asociatie mamut in care altii care locuiesc la alte blocuri, au hotarat sa va ocupe, sa va strice linistea.Pentru ca nu exista sedinta de scara.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ... FlorinaRamona FlorinaRamona Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii. Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta ... (vezi toată discuția)