avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INSOLVENTA

Buna Ziua,

Am avut o ordonanta de plata care a fost ADMISA de catre instanta, la care am platit o taxa judiciara de timbru de 200 lei cf OUG 80/2013 art. 6 (2).
Pina sa mi se comunice sentinta de aceasta ordonanta de plata, de pe portalul tribunalului aflu ca acelasi DEBITOR ca si in cazul ordonatei de plata, intra in insolventa. Ma inscriu la masa credala cu toate documentele, platesc taxa jud. de plata 200 lei, depun instantei sentinta de la ordonanta de plata. Ma regasesc in tabelul preliminar intocmit de lichidator cu suma din documentele anexate, dar cheltuielile de judecata de la ordonanta de plata si de la inscrierea la masa credala nu se regasesc in tabelul preliminar. Totusi vreau sa imi pot recupera cheltuielile de judecata si nu stiu cum .#-o
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie si baza legala.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluca_dana , utilizator 09:22, 4 Februarie 2014
cheltuielile de judecata de la cererea de admitere a creantei nu se recupereaza. cele de la ordonanta de plata nu le puteti recupera decat daca respectiva hotarare reprezinta titlul in baza caruia v-ati inscris la masa credala.
Am inteles, ideea e ca m-am inscris cu facturile emise si neachitate, pentru ca sentinta de la ordonanta de plata mi s-a comunicat mult mai tirziu. Dar in cererea de inscriere la masa credala am mentionat ca mi s-a admis ordonanta de plata si ca in momentul in care mi se comunica o trimit instantei competente, dosarul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa raluca_dana raluca_dana Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati cu baza legala. Sunt o sociatate comerciala si un lichidator mi-a trimis o notificare de intrare in insolventa a ... (vezi toată discuția)
Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)