avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor in benzinarie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor in benzinarie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu aceasta problema.
Am fost sa alimentez intr-o benzinarie iar la plecare era in fata mea un microbuz care stationa, am incercat sa ies prin dreapta lui, si dupa parerea mea el tot atunci a incercat sa plece si nu m-a observat, fapt care a dus la un mic impact. Aripa mea din dreapta a atins masina lui, i s-a luat putin vopseaua, o linie subtire de vreun metru, nu foarte vizibila. La mine avaria aproape deloc vizibila.
Dupa cele intamplate am dat frumos in spate si el la fel, ne-am uitat ce s-a intamplat, el spune ca eu m-am bagat si nu am vazut ca nu am loc, el spunand ca nu a incercat sa plece, a stationat doar sa isi puna centura.
Omul nu era din acelasi oras cu mine, era din urmatorul. Am zis sa rezolvam sa fie bine, fara politie fara nimic ca e ceva minor, omul mi-a luat numarul de la masina, mi-a cerut numarul de telefon si numele, el mi-a dat o carte de vizita.
Eu i-am spus ca vreau sa facem sa fie bine, ca ii dau si asigurarea daca e pana acolo, a spus ca o sa facem sa fie bine dar nu poate sa mai stea acum ca trebuie sa plece, si o sa ma sune cand revina colegul cu care are masina (ca e sinistrat/blocat prin nu stiu ce oras)
Problema e ca eu vroiam sa rezolv totul atunci.. asa pot sa zic ca na, a avut ceva neinregula de a si plecat.. poate consumase alcool poate nu avea ceva in regula la masina, nu stiu ce sa zic.. el a zis ca vrea sa stea dupa colegul lui sa vada masina si avaria, dar pana la urma nu colegul lui a fost la volan...
Asta s-a intamplat pe 1 februarie, suntem in 3 azi, au trecut cele 24 de ore.. daca se razgandeste legal mai poate sa imi faca ceva? Daca imi cere bani prea multi la telefon? Pot sa patesc ceva? Problema este ca eu un scurt timp trebuie sa plec din tara.. Masina nu este pe numele meu.

Multumesc de ajutor
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
unutilizatoranonim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:12, 3 Februarie 2014
Nu ati procedat preventiv. Daca nu ati stabilit cu celalalt conducator auto o intalnire cu data certa in interiorul termenului de 24 ore pentru completarea formularului de constatare amiabila trebuia sa va prezentati la politie pentru a declara accidentul. Faceti-o cat mai repede cu toate ca veti fi sanctionarea pentru nerespectarea legii.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat sau nu? alexandra petronela butnaru alexandra petronela butnaru lucrez pe un Mercedes arocs la o balastiera : duc sorturi la stație de betoane și asfalt iar azi la 10.40 după ce am descărcat și mă întorceam în ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurator astra AdrianAurelian AdrianAurelian In primul rand salutare la toata lumea.:D Problema mea este urmatoarea: pe data de 10.01.2010, am dat cu masina (Cielo) intr-un taximetrist., in Craiova(KIA ... (vezi toată discuția)
Accident mortal pe autostrada, masina oprita nesemnalizata! AndreiKB AndreiKB Buna ziua,am si eu o problema din pacate! In data de 04 Martie 2015 ,am avut un accident pe autostrada din care a rezultat moartea uneii persoane! In primul ... (vezi toată discuția)