avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren in rate

Buna ziua,

am un teren de vanzare si am primit o oferta de cumparare cu plata de 70% din suma la semnarea actelor si in termen de 6 luni, restul de 30%. Va rog sa ma sfatuiti ce tip de contract se poate face, astfel incat, in cazul in care nu imi returneaza diferenta de 30%, sa ma asigur ca nu trebuie sa trec totul prin instant judecatoreasca. In intelegerea mea, un precontract ar fi ceea ce am nevoie, insa nu stiu daca este aplicabil cand 70% din suma este deja achitata.

O alta intrebare ar fi despre ce clause se pot pune in acelasi contract pentru situatia in care cumparatorul se razgandeste. Pot solicita sa nu ii returnez deloc suma? In cazul in care eu ma razgandesc, ce trebuie trecut in contract?

Multuemsc mult pentru suport.
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 15:27, 3 Februarie 2014
Buna ziua,
Solicitati notarului sa inscrie in contract un pact comisoriu de gradul IV.
Totul este ca si cumparatorul sa fie deacord cu asta.
Va multumesc pentru raspuns. Intrebarea este cum se va justifica ulterior achitarea sau neachitarea imobilului. Se face un nou act notarial, de confirmare a platii integrale?
In acest timp, viitorul proprietar este blocat pentru intabulare, obtinere utilitati pe teren, etc?
Cand se achita restul de pret vanzatorul da o declaratie in fata notarului ca a primit restul de pret si ca nu mai are nici un fel de pretentii banesti de la cumparator, iar aceasta declaratie se depune la Cartea Funciara pt.a fi stins pactul comisoriu si pt.ca imobilul sa fie liber de sarcini in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul meu vrea să cumpere un apartament, dar actualii proprietari cer drept de abitație 3-4 luni. ce clauze se pot pune în contract astfel încât să nu aibă probleme ulterioare? Celestina1962 Celestina1962 fiul meu vrea sa cumpere un apartament si actualii proprieteri cer habitatie 3-4 luni. cum poate fi rezolvata problema si ce clause se pot pune in contract ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)