avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiul meu vrea să cumpere un apartament, dar actualii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiul meu vrea să cumpere un apartament, dar actualii proprietari cer drept de abitație 3-4 luni. Ce clauze se pot pune în contract astfel încât să nu aibă probleme ulterioare?

fiul meu vrea sa cumpere un apartament si actualii proprieteri cer habitatie 3-4 luni. cum poate fi rezolvata problema si ce clause se pot pune in contract astfel incat fiul meu sa nu aiba probleme si sa nu piarda banii.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: amicoadriano , utilizator 22:43, 4 Martie 2019
Buna ziua,
Se va inscrie in contractul de vanzare cumparare aceasta clauza si dreptul de a-i evacua dupa acel interval indiferent de vreme si fara alte interventii ale instantelor.
De obicei stiu notarii formularile corecte dar poate sa solicite si ajutorul unui avocat care sa-l insoteasca si sa insereze in contract un pact comisoriu de gradul IV.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba de pact comisoriu, proprietatea nu e conditionata de nimic. E vorba doar de eliberarea imobilului, se mentioneaza termenul respectiv si atat.
Sa nu treaca nici un drept de abitatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va menționa în contract ca transmiterea proprietății are loc astăzi, data semnării, iar predarea imobilului se va face pana la data de...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numaidecat sa opriti o suma drept garantie, sa nu patiti ca noi! Vechii proprietari nu au mai achitat utilitatile pe perioada habitatiei, ba chiar mai mult de atat au plecat pana si cu oglinda din baie. Retineti o suma de bani din pretul apartamentului pe care o platiti la predarea efectiva.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
amicoadriano, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu de gradul iv mmmmela mmmmela buna ziua, in noul cod civil,mai este pactul comisoriu de grdul IV,vreau sa vand un apartament si se va face un antecontract de vanzare-cumparare cu predarea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)