avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pactul comisoriu de gradul IV
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pactul comisoriu de gradul IV

buna ziua,
in noul cod civil,mai este pactul comisoriu de grdul IV,vreau sa vand un apartament si se va face un antecontract de vanzare-cumparare cu predarea cand se va da suma totala de bani si vreau sa inserez in antecontract pactul comisoriu de ultim grad,daca poate cineva sa-mi ofere mai multe informatii despre astfel de antecontracte,pentru a fi sigura ca sunt protejata legal pentru a nu avea surprize il rog sa-mi ofere aceste informatii,orice ajutor este bine venit,
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 21:29, 10 Octombrie 2011
"Pactul comisoriu

Art. 1.553. - (1) Pactul comisoriu produce efecte dacă prevede, în mod expres, obligaţiile a căror neexecutare atrage rezoluţiunea sau rezilierea de drept a contractului.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), rezoluţiunea sau rezilierea este subordonată punerii în întârziere a debitorului, afară de cazul în care s-a convenit că ea va rezulta din simplul fapt al neexecutării.
(3) Punerea în întârziere nu produce efecte decât dacă indică în mod expres condiţiile în care pactul comisoriu operează
. "
multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Diferenta intre pact comisoriu expres de gradul iv si clauza compromisorie de gradul iv billabong billabong va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca pactul comisoriu expres de gradul IV e aclasi lucru cu clauza compromisorie de gradul IV..daca nu,care-i diferenta ... (vezi toată discuția)