avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Producere biodiesel pentru consum propriu persoana ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Producere biodiesel pentru consum propriu persoana fizica

Doresc sa-mi construiesc o instalatie de productie biodiesel de mica capacitate care sa-mi satisfaca nevoile de consum propriu, din cate am vazut producerea de substante accizabile se poate face doar in cadrul unui antrepozit fiscal altfel este infractiune.Este normal asa ceva avand in vedere ca biodieselul are acciza 0 daca este folosit ca si combustibil de motor in stare pura?Mai mult micii producatori de alcool (la care acciza este foarte mare) pot produce alcool in limita unei cantitati inafara unui antrepozit fiscal
Cel mai recent răspuns: ContSters187835 , utilizator 17:37, 7 Februarie 2014
Dupa cum ati sesizat, productia de biodiesel se poate face doar intr-un antrepozit fiscal. Probabil ca ratiunea legiuitorului a fost de a institui un regim de supraveghere pentru a se produce intr-adevar doar biodiesel. Intr-adevar, pentru producatorii de bauturi alcoolice exista alt regim fiscal dar chiar si acestia au de platit anumite taxe si acestea nu sunt chiar mici. Deocamdata acesta este regimul fiscal din Romania si acesta este armonizat cu legislatia europeana. DIn cate am citit candva pe un forum, se pare ca in Statele Unite legislatia este alta si permite utilizarea unor astfel de instalatii iar acolo chiar se comercializeaza instalatii de tipul celor despre care spuneti dvs. Asa ca ori infiintati un antrepozit fiscal ori va aduceti aminte ca primul motor diesel a functionat cu ulei de rapita...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru cazan de tuica adinaadina adinaadina Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Autorizatie antrepozit fiscal simonaciubota simonaciubota BUNA ZIUA, Lucrez la societate ca are ca obiect productia de biodiesel, conducerea doreste sa obtin o aotorizatie de antrepozit fiscal pentru depozitare ... (vezi toată discuția)
Bere in spatiul public damien damien Stiu ca problema mea n-are legatura cu codul rutier, dar are cu contraventiile si in alta parte nu stiam unde sa scriu. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)