Acum 17 ani s-a hotarat ca fostul sot sa plateasca 25% din venitul net incasat de la societatea X. A fost disponibilizat,a sustinut ca nu are servici,si a trimis cate 100 de lei lunar. Dupa majoratul copilului,s-a deschis alta actiune si atunci am aflat noul loc de munca,faptul ca el lucra de 8 ani si ca nu trimitea suma corecta. Apeland la un executor judecatoresc pentru a recupera diferenta de pensie macar pe 3 ani,ni s-a spus ca ne trebuie o alta hotarare in care sa se specifice ca acest copil a avut dreptul la 25 % din venitul net de la societatea la care lucreaza in prezent(pe hotararea cealalta este specificata unitatea la care lucra inainte). Ce se poate face pentru a obtine o noua hotarare? Conteaza faptul ca el mai are inca un copil pentru care nu a cerut diminuarea procentului de 25% stabilit pentru primul copil?
Buna ziua,
Va trebui sa sesizati instanta cu aceste fapte si cu solicitarea dumneavoastra.
Atentie sedinta de informare la mediere este obligatorie.
Daca are 2 copii, atunci suma care se datoreaza este de 1/3 din venit si se imparte la cei doi copii deci copilului dumneavoastra ii va reveni 1/6 din venituri.
Fiica mea trebuia sa beneficieze de 25% pana la majorat. Alta hotarare nu exista. Problema este ca de la tribunal,pe aceasta hotarare s-a specificat 25% din venitul net de la firma la care lucra atunci. Acum,executorul judecatoresc spune ca nu poate pune oprire pe salariu deoarece lucreaza la alta firma. Prima hotarare a fost formulata gresit? El mai are un copil. La mediator am fost,cand am introdus actiunea in care ceream pensie de intretinere dupa 18 ani(fiica mea fiind eleva). El nu s-a prezentat la mediator.