avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere de noua hotarare judecatoreasca pentru pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere de noua hotarare judecatoreasca pentru pensie alimentara

Acum 17 ani s-a hotarat ca fostul sot sa plateasca 25% din venitul net incasat de la societatea X. A fost disponibilizat,a sustinut ca nu are servici,si a trimis cate 100 de lei lunar. Dupa majoratul copilului,s-a deschis alta actiune si atunci am aflat noul loc de munca,faptul ca el lucra de 8 ani si ca nu trimitea suma corecta. Apeland la un executor judecatoresc pentru a recupera diferenta de pensie macar pe 3 ani,ni s-a spus ca ne trebuie o alta hotarare in care sa se specifice ca acest copil a avut dreptul la 25 % din venitul net de la societatea la care lucreaza in prezent(pe hotararea cealalta este specificata unitatea la care lucra inainte). Ce se poate face pentru a obtine o noua hotarare? Conteaza faptul ca el mai are inca un copil pentru care nu a cerut diminuarea procentului de 25% stabilit pentru primul copil?
Cel mai recent răspuns: Dana0501 , utilizator 20:05, 3 Februarie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa sesizati instanta cu aceste fapte si cu solicitarea dumneavoastra.
Atentie sedinta de informare la mediere este obligatorie.
Daca are 2 copii, atunci suma care se datoreaza este de 1/3 din venit si se imparte la cei doi copii deci copilului dumneavoastra ii va reveni 1/6 din venituri.
Fiica mea trebuia sa beneficieze de 25% pana la majorat. Alta hotarare nu exista. Problema este ca de la tribunal,pe aceasta hotarare s-a specificat 25% din venitul net de la firma la care lucra atunci. Acum,executorul judecatoresc spune ca nu poate pune oprire pe salariu deoarece lucreaza la alta firma. Prima hotarare a fost formulata gresit? El mai are un copil. La mediator am fost,cand am introdus actiunea in care ceream pensie de intretinere dupa 18 ani(fiica mea fiind eleva). El nu s-a prezentat la mediator.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
Dana0501, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minori Lauralina Lauralina Buna seara. As dori sa stiu, ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei de intretinere minori. Am divortat in 2012 si de atunci, salariul minim pe economie, ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Explicati-mi hotarararea judecatoreasca !(va rog) karenina-roman karenina-roman Va rog frumos,explicati-mi si mie urmatoarea hot.jud.: ,,Majoreaza obligatia de intretinere stabilita prin sentinta civila nr.x/zzzz,a judecatoriei X , de la ... (vezi toată discuția)