avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consecinte email calomnios
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consecinte email calomnios

Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un email trimis catre fostul angajator.
Dar sa incep cu inceputul.
Am lucrat timp de 6 luni la o anumita firma. Totul a fost bine, nu am avut niciun repros referitor la activitatea pe care o desfasor. Apoi, in 5 decembrie, mi-a fost prezentat un referat disciplinar, redactat de catre unul dintre directorii firmei. Totul a venit din senin, fara vreun motiv aparent. In acest referat mi-a fost reprosata lipsa activitatii pe toata perioada de 6 luni in care am lucrat acolo precum si alte abateri disciplinare precum absente nemotivate de la locul de munca. Discutand cu directorul general al firmei, i-am dovedit ca nicio acuzatie nu este fondata si ca mi-am facut treaba. Nicio dovada nu a fost luata in considerare. Ba mai mult, conform regulilor de ordine interioara a firmei, existau cereri de invoire sau concediu pentru fiecare ora lipsita de la firma. Avand o vaga idee despre ce va urma am facut o sesizare la ITM, in care am prezentat exact ce mi s-a intamplat. De mentionat e ca in toate aceste 6 luni de activitate am muncit pe calculatorul personal tot ce mi-a fost dat de lucru, avand si acum toate fisierele respective. Nu mi s-au oferit conditii de munca, efectiv nu aveam un birou sau o masa unde sa lucrez desi mi s-au promis aceste lucruri inca de la angajare.
La o zi dupa referatul respectiv mi-a fost incheiat contractul de munca pe motive disciplinare.
Vazand in ce situatie ma aflu nu am mai vrut decat sa imi primesc ultimul salariu si sa uit ca am lucrat la firma respectiva. Ziua de salar a venit in 20 decembrie, iar dupa 3 zile de amanari mi s-a spus sa apelez la instantele de judecata daca doresc sa mai vad vreun ban. Nervos fiind ca voi ramane fara niciun ban de sarbatori i-am trimis directorului general un email pe adresa personala in care "ii uram sarbatori frumoase". Nu doresc sa poluez forumul cu acel mesaj dar nu a fost nici exagerat.
La inceputul acestui an am deschis proces impotriva firmei pentru recuperarea datoriilor. Pentru ca am deschis acest proces si pentru ca nu vreau sa renunt la el sunt santajat cu darea in judecata pentru acest email.
La ce consecinte pot sa ma astept in acest caz?

Va multumesc pentru rabdare.
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 09:25, 6 Februarie 2014
Email-ul trimis nu poate fi considerat proba in instanta decat coroborat cu alte mijloace de proba sau daca are atasata o semnatura electronica.
Multumesc pentru raspuns freeelis. Semnatura electronica nu exista. De fapt am primit eroare la expedierea mesajului si apoi am sters mesajul din outbox dar pana la urma a fost expediat. In cazul in care este admis ca si proba ce ma asteapta?
Va pot da in judecata pentru e-mailul calomnios sau injurios insa nu se stie daca ar avea chef de proces.
Va trebui sa dovedeasca ca dvs. ati trimis acel e-mail.
Dece nu ati atacat in instanta decizia de concediere?
angajatorul este obligat sa ofere salariatiilor conditiile tehnice si organizatorice necesare indeplinirii atributiilor de serviciu (art. 40 alin. (2) lit. c din codul muncii)
Nu trebuia sa trimiteti acel email intrucat nu ati facut altceva decat sa tensionati relatia angajat/angajator. Oricum nu va poate face absolut nimic pentru un email injurios intrucat nu se poate demonstra prejudiciu adus firmei.
Nu se poate vorbi de calomnie printr-un mesaj privat, calomnia poate fi efectuata doar prin mesaje publice. Daca angajatorul alege sa publice e-mailul, el suporta consecintele publicarii acestuia si nu poate fi vorba de calomnie.

Alte discuții în legătură

Calomnie? cristicarnisca cristicarnisca Buna ziua As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)
Calomnie - am fost insultata, cum pot cere despagubiri materiale pentru acest fapt silva_carmen27 silva_carmen27 In urma cu o saptamana am primit un mesaj cu continut defaimator, pe adresa de email. De atunci nu ma simt bine, chiar am apelat la ajutor medical. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Primesc mail-uri calomnioase mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Am lucrat la o firma, mi-am dat demisia pe motiv ca societatea respectiva avea probleme financiare si nu mi-am mai vazut viitorul acolo desi aveam ... (vezi toată discuția)