avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie - am fost insultata, cum pot cere despagubiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie - am fost insultata, cum pot cere despagubiri materiale pentru acest fapt

In urma cu o saptamana am primit un mesaj cu continut defaimator, pe adresa de email. De atunci nu ma simt bine, chiar am apelat la ajutor medical. Cum trebuie sa procedez pentru a cere despagubiri, persoanei care mi-a adus injurii, fara niciun temei?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:11, 13 Septembrie 2010
Formulati plangere la parchet pentru insulta sau calomnie,
dupa.
Solicitati obligarea faptuitorului sa va plateasca daune materiale
si morale.
Puteti formula si actiune civila pentru a vi se acroda aceste despagubiri.
depinde de gravitatea calomniilor si insultelor dar ca sa obtineti despagubiri trebuie sa stiti exact cine este autorul mesajelor si sa demonstrati ca persoana pe care o banuiti chiar este ea ci nu alta care se da drept ea.
"NU-TI MAI SPUN CA EA ARATA CA O MAIMUTICA,SI......SARACIA-N CUR MA-PUNGE ,EU ALERG SI EA M-AJUNGE" fragment din emailul trimis. Pot merge si depune plangere la parchet cu dovada electronica a emailului defaimator?
Avokitten a scris:

depinde de gravitatea calomniilor si insultelor dar ca sa obtineti despagubiri trebuie sa stiti exact cine este autorul mesajelor si sa demonstrati ca persoana pe care o banuiti chiar este ea ci nu alta care se da drept ea.

Stiu foarte bine cine este persoana, ne-am sfatuit mult la telefon pentru rezolvarea unor probleme. Pur si simplu am fost socata cand am vazut textul emailului. A trebuit sa cer si sprijn medical.
Pare a fi insulta , nu calomnie.
Daca depuneti plangere trebuie sa prezentati e-mailul cu continut insultator si alte probe,alte dovezi , in caz ca mai aveti. Plangerea o depuneti in termen de 2 luni de la data la care ati stiut cine este faptuitorul.
Nu era necesar sa spicuiti din materialul primit, aici, pe forum.Ne imaginam cam ce presupune o insulta.
Si nu postati mesaje consecutive.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Plângerea civilă Diana P. Diana P. În cât timp de la aflarea săvârșirii faptei se poate intenta o acțiune civila?De exemplu reclamantul poate face acum o plângere pentru un mail privat ... (vezi toată discuția)
Consecinte email calomnios matache-m matache-m Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un email trimis catre fostul angajator. Dar sa incep cu inceputul. Am lucrat timp de 6 luni la o anumita firma. ... (vezi toată discuția)
Calomnie danabengy danabengy Buna, va rog sa-mi spuneti daca un mail pe care-l consider o calomnie la adresa mea, poate fi considerat proba in instanta in cazul unul proces. (vezi toată discuția)