avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Primesc mail-uri calomnioase
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Primesc mail-uri calomnioase

Buna ziua.
Am lucrat la o firma, mi-am dat demisia pe motiv ca societatea respectiva avea probleme financiare si nu mi-am mai vazut viitorul acolo desi aveam o functie de conducere - director de vanzari. Am inceput sa primesc mail-uri calomnioase de la angajatii ramasi acolo - mail-ul a fost trimis in principal catre mine cu si Cc catre alti fosti angajati. Exista masuri legale impotriva acestor tipuri de actiuni? (Ma intereseaza articolele de lege care reglementeaza situatia in cauza si tipul de masuri pe care-l pot lua). Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 10:17, 2 Decembrie 2009
Depinde si ce scrie in acele e-mailuri !
Dumneavoastra de ce le considerati calomnioase ?
Ce scrie mai exact in acele e-mailuri ?!
Se face referire la activitatea mea profesionala, sunt jignit etc.
mirela.dionisie a scris:

Se face referire la activitatea mea profesionala, sunt jignit etc.

Din modul in care sunt formulate aceste afirmatii rezulta o insulta sau nu .
Spre exemplu daca dumneavoastra spuneti despre cineva ca este prost nu poate sa va dea in judecata deoarece nu poate dovedi ca nu este prost .
Dupa cum v-a spus si antevorbitorul meu, din ce povestiti dumneavoastra suna mai mult a insulta, decat a calomnie.
In acest moment aveti de ales din 3 variante:
1. faceti plangere la politie - intr-o proportie destul de mare nu se va realiza nimic pentru ca nu stiu in ce masura se realizeaza toate cerintele impuse de lege cu privire la infractiunea de insulta, in special cea care face referire la faptul ca insulta trebuie facuta public.
2. puteti sa la adresati un email fostilor colegi prin care sa-i "amenintati" ca veti depune plangere la politie pentru infractiunea de insulta si puteti chiar cita unele pesaje din codul penal.
3. in clientul dumneavoastra de email puteti sa creati un filtru pe adresele respective si sa le trimite in junk automat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Identificarea expeditorului unui email ContSters204145 ContSters204145 in urma cu vreo 2 luni am dat de pe adresa mea de email si de la ip ul [FURNIZOR] la care sunt abonat timp de cateva zile e mailuri injurioase la fostul loc de ... (vezi toată discuția)
Insulta Vanda_T Vanda_T Buna ziua, as vrea sa stiu daca-mi pot actiona vecinul in instanta (sau, daca nu, eventual plangere la politie) pentru postarea, pe forumul intern al ... (vezi toată discuția)