avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca-mi pot actiona vecinul in instanta (sau, daca nu, eventual plangere la politie) pentru postarea, pe forumul intern al cartierului rezidential in care locuiesc, a unor cuvinte jignitoare la adresa mea (prin referirea numarului apartamentului in care locuiesc).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:12, 1 Decembrie 2010
Da, daca merita sa pierdeti cam un an si niste bani, sigur ca da.
Teoretic ,aveti dreptul a formula plangere
Practic ,cum demonstrati in conditiile legii ,autorul cuvintelor jignitoare?
in plus,niste jigniri nu fac obiectul unei infractiuni.atinge minimul valorilor de convietuire sociala,ocrotite de lege.
insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni.
o sa primeasca eventual o amenda si va pierdeti timpul.
Multumesc tuturor pentru suport!

Alte discuții în legătură

Jigniri si injurii onestitatea onestitatea am fost jignita si injurii in plublic am fost la politie si am facut plangere cum va actiona politia si in cat timp? (vezi toată discuția)
Injuraturi in public, amenda.. este posibil ? Zogorean Zogorean Buna, As avea o intrebare... Oare este posibil asa ceva? In una din zilele trecute am consumat bauturi alcoolice intr-un bar de cartier.. barmana de acolo ... (vezi toată discuția)
Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)