avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri si injurii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri si injurii

am fost jignita si injurii in plublic am fost la politie si am facut plangere cum va actiona politia si in cat timp?
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 03:06, 9 Septembrie 2015
Insulta si calomnia nu sunt incriminate in c.p.astfel nu discutam de fapte de natura penala.
Politia poate sa sanctioneze contraventional, cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei persoana respectiva, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
in urma reclamatiei de jignire si injurii politia in cat timp va actiona?
De regulă, în maxim 30 de zile!
În situații deosebite, în maxim 45 de zile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia constituie fapte penale? TakeIonescu TakeIonescu Buna ziua! Insulta si calomnia mai constituie fapte penale? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pt. insulta mpusa mpusa Buna seara, Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara. se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei ... andreeabrd28 andreeabrd28 Buna seara. Se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei cereri de chemare in judecata pentru insulta? (vezi toată discuția)