avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta si calomnia constituie fapte penale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta si calomnia constituie fapte penale?

Buna ziua! Insulta si calomnia mai constituie fapte penale? Multumesc anticipat!
Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de Noul Cod Penal(2014)
Mulţumesc frumos, Domnule Avocat! O zi frumoasa va doresc!

DAN POPESCU a scris:

Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de Noul Cod Penal(2014)

Doar în proces civil mai puteți acționa pentru insulta si calomnie.
Doar daune morale si materiale se mai pot obține în prezent.
Deci nu mai este posibilă cercetarea penală pentru săvârşirea de insulte şi calomnii...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Doar în proces civil mai puteți acționa pentru insulta si calomnie.
Doar daune morale si materiale se mai pot obține în prezent.

In penal, nu, poate fi eventual sanctionat contraventional conf. Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri si injurii onestitatea onestitatea am fost jignita si injurii in plublic am fost la politie si am facut plangere cum va actiona politia si in cat timp? (vezi toată discuția)
Buna seara. se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei ... andreeabrd28 andreeabrd28 Buna seara. Se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei cereri de chemare in judecata pentru insulta? (vezi toată discuția)
Sanctionarea actelor de indisciplina Vasile Sichitiu Vasile Sichitiu Va rog frumos sa ma ajutati indicandu-mi cat mai multe acte normative prin care e sanctionaeaza inclusiv pecuniar persoanele care impiedica un functionar ... (vezi toată discuția)