avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Identificarea expeditorului unui email
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Identificarea expeditorului unui email

in urma cu vreo 2 luni am dat de pe adresa mea de email si de la ip ul [FURNIZOR] la care sunt abonat timp de cateva zile e mailuri injurioase la fostul loc de munca, intre timp am desfiintat acea adresa de email, intrebarea mea este avand in vedere ip ul [FURNIZOR] este unul dinamic si ca dupa 90 de zile datele de pe o adresa de email se sterg pot fi depistat ca autor al e mailurilor si ce risc daca nu.
Mentionez ca in urma cu circa 2 ani mi s-a mai facut o plangere la politie, procuratura , parchet etc pentru acelasi lucru dar am primit nup pentru insulta si calomnie la aproape 2 ani de la plangere. Ideea e ca atunci nu am expediat nici un e mail. am fost banuit doar
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:18, 22 Aprilie 2011
Normele de incriminare ale insultei si calomniei nu mai sunt in vigoare, prin urmare nu aveti cum sa fiti urmarit penal pentru injurii.
Corect, deci spor la bagat si scos in continuare.
Ca fapt divers, ca tot ati intrebat, da, determinarea respectiva este posibil sa se poata face (daca furnizorul de internet suporta tehnic acest lucru, adica daca mai are log-uri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)
Calomnie dsds dsds Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)