avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Onorariu infiintare asociatie non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Onorariu infiintare asociatie non-profit

Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru infiintarea efectiva a asociatiei.
Multumesc.
O intrebare: este neaparat nevoie in infiintarea unui ONG de un avocat, jurist sau ceva de acest gen din punct de vedere legal? :) Am inteles ca difera onorariile si ca e indicat sa cauti pe cineva cu experienta, dar sunt curios si daca se poate si fara avocat...
se poate si fara avocat sau consultant.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
george-neagu, moderator
legiONG a scris:

dl grunwald, parca dvs ati infiintat recent un ONG. Daca sunteti amabil sa imi spuneti in ce localitate si daca acestea au fost costurile dvs.


ONG-ul l-am infiintat personal in Iasi. Am zis cat ar cere drept onorariu o firma de consultanta sau avocat pentru intreaga procedura, in jur de 1000 lei. Ar putea costa si mai putin la inceput, si sa-ti mai ceara pe parcurs, in functie de alte probleme ivite cu actele.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
grunwald, utilizator
Asociatia in care activez a si publicat, in mai multe editii succesive, un ghid practic de infiintare ONG pe baza caruia sa poata face asta si cine nu are pregatire de profil. Si sunt si alte materiale pe Internet, gratuit ( nu toate sunt insa de calitate). Dar tot aveti nevoie putin si de un avocat sau notar pentru atestarea sau respectiv autentificarea actelor constitutive. IN rest daca va dati silinta puteti in principiu sa va descurcati daca v-ati ”facut temele” si mergeti pe cazul simplu si clasic care se incadreaza bine intr-un model bine facut. Daca e ceva mai atipic, e mai greu fara consiliere de specialitate
Fara avocat am inteles ca se poate dar fara notar se poate? Ce documente trebuie legalizate? Va mutumesc.

Alte discuții în legătură

Certificatul de identitate sportiva zzanetta zzanetta Doresc sa infiintez un club sportiv , care sunt pasii pentru obtinerea certificatului de identitate sportiva? Deocamdata am obtinut disponibilitatea denumirii ... (vezi toată discuția)
Infintare asociatie marius131988 marius131988 Buna ziua As dori sa infintez o asociatie sportiva nonprofit in care pot sa primesc finantari atata in lei cat si in valuta care sa aiba ca obiect de ... (vezi toată discuția)
Club sportiv sau asociatie sportiva? avantaje si dezavantaje? luca_claudia72 luca_claudia72 va rog sa ma ajutati intr-o problema...care din cele 2 forme ar fi cea mai avantajoasa? care din ele e mai rapida si mai ieftina de infiintat? unde gasesc ... (vezi toată discuția)