avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit oug 34/11.04.2009, sa discutam putin
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

oug 34/11.04.2009, sa discutam putin

- conform articol art.21 alin.3 lit.n sunt deductibile cheltuielile la nivelul unui autoturism pt. persoanele cu functie de conducere si de administrare -eu pe societate am angajare persoane pe functii de sefii de obiective, traducator, folosesc masinile firmei sau masinile lor in comodat- pt. deduce aceste cheltuieli
- conform art 21 alin.4 lit. t. , daca inteleg bine nu putem deduce cheltuiala cu combustibilul pt. masinile folosite de conducere sau angajatii firmei de ex. pt. o deplasare la banca sau adm. finanicara
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:11, 22 Aprilie 2009
Da, ai inteles bine.
-sunt firma de prestari servicii si am mai multe punct unde personalul in desfasoara activitatea la sediul clientului si un sefi de echipa care se deplaseaza cu masina firmei sau personala pt. a verifica activitatea,
ce credeti pot deduce tva la combustibil incadrandu-ma la art.145 alin.1 pct.C ? (mentionez ca am contracte inchiate iar la unii clienti am contracte incheiate pe baza de deviz, in care imi apar chelt.indirecte dar nu chelt. cu transportul)

să îmţeleg că totuşi ar avea scăpare un singur autoturism, dacă este folosit de şeful suprem (administrator) ?

mulţumesc,
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
memitsc, utilizator
memitsc a scris:

să îmţeleg că totuşi ar avea scăpare un singur autoturism, dacă este folosit de şeful suprem (administrator) ?

mulţumesc,

Nu are scapare nici un autoturism, decat daca are o greutate mai mare de 3.500 kg si mai mult de 9 locuri, sau daca se incadreaza la exceptiile enumerate in ordonanta.

Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Intrebare, cred, retorica. Scriu retorica deoarece nu am citit tot textul oug, insa din ceea ce am citit nu mi-am dat seama unde scrie ca firmele (nu cele de interventii etc) care au in dotare elicopter nu au dreptul sa-si deconteze cheltuiala privind combustibilul.
Pt elicopter pot deduce comustibilul chiar daca merg numai pana la banca, sa depun banii firmei? Nu se specifica nimic...

Indignarea mi-a produs un defect la creier sau chiar as avea dreptul sa folosesc elicopterul si n-as mai avea probleme cu decontarile pt combustibil si / sau cu TVA...? :tooth: N-ar fi tocmai corect...

Sigur, se poate spune ca sunt rautacioasa si caut nod in papura dar, totusi... :duh:

Alte discuții în legătură

Tva combustibil felisana felisana am vorbit cu o contabila si mi-a zis ca tva la combustibil este deductibil ( la fel ca si cheltuielile cu intretinerea si reparatiile la masini) pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)