avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale calcul impozit teren persoane juridice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

calcul impozit teren persoane juridice

o societate are in proprietate 20.000 mp conform CVC din 22.11.2007 curti constructii, in luna mai 2008, suprafata de 17.500 mp este arata, discuita si insamantata, are cheltuieli, are prevazut in statut obiect secundar agricultura, dar nu are venituri numai in luna decembrie 2008.Cum plateste societatea impozitul pe teren in anul 2008, avand in vedere ca art.258 alin.5(1) din normele metodologice de aplicare a codului fiscal prevede ca tb. indeplinite cumulativ 3 conditii: statut..., venituri si cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Adela Miklos , utilizator 13:56, 23 Aprilie 2009
terenul fiind incadrat la categoria de folosinta terenuri cu constructii nu face obiectul pct 5^1, art.258 din Codul fiscal
Multumesc !
dar in cazul in care in extrasul CF apare ca teren intravilan,sau simplu : teren, iar normele metodologice ale Codului fiscal stipuleaza la art. 291, partea 249 alin.1 si 2 ...,,declararea cladirilor si a terenurilor pentru stabilirea impozitelor aferente nu este conditionata de inregistrarea acestor imobile la oficiile de cadastru si publicitate imobiliara", respectiv: ,, prevederile se aplica in mod corespunzator atat P.F., cat si pers. juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe Adela Miklos Adela Miklos O societate detine in proprietate conf. extrasului CF un teren intravilan in suprafata de 20.000 mp. In anul 2006 nu este inregistrat la registrul agricol, ... (vezi toată discuția)
Impozit teren cu constructii melyse01 melyse01 buna ziua, Am un teren de 8000 mp din care acoperit de o constructie 256 mp.Terenul este in intravilan si este inregistrat in registrul agricol la rubrica ... (vezi toată discuția)
Probleme cu primaria din lugoj povi povi de curand la mine acasa mi s-a verificat suprafata locuibila de catre un inspector.Dupa acest control mi s-a emis un proces verbal de instiintare de plata cu o ... (vezi toată discuția)