avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia obligatorie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia obligatorie

Buna seara as dorii sa stiu daca mai exista legea pensiei obligatorii pentru tinerii pana in 35 ani ,Pot sa imi retrag banii de la fondul de pensie obligatorie?
Cel mai recent răspuns: baican constantin , utilizator 12:24, 6 Februarie 2014
Bu puteti sa ii retrageti. Legislatia e in vigoare.
Daca este vorba de pilonul II de pensi administrat privat, as vrea sa stiu, care este procedura (ce trebuie facut) pentru a recupera acesti bani?
Multumesc.
Nu puteti sa ii retrageti pana la varsta de pensionare, doar sa va mutati la alt fond privat.
M-ati linistit.#-o Asa stiam si eu ca se prevede in legea 411/2004, legea fondurilor de pensii obligatorii administrate privat, la art. 135.
Art. 135:
(1) Participantul are dreptul la o pensie privată de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă în sistemul public.

(2) Suma totală cuvenită pentru pensia privată nu poate fi mai mică decât valoarea contribuţiilor plătite, diminuate cu penalităţile de transfer şi comisioanele legale.
Multumesc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila retragerea din pilonul ii de pensii ? icealinutza icealinutza Buna seara, Intrebarea mea este: pot sa imi retrag banii depusi la pilonul II de pensii ? Situatia pentru care fac aceasta intrebare este urmatoarea: - in ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)
Pensia privata nicoleta-veronica nicoleta-veronica eu m-am inscris la pensia privata facultativa; ma pot retrage?;nu cred ca am prea mari benificii (vezi toată discuția)