avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean tunisian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean tunisian

Buna seara. Dupa obtinerea tuturor actelor necesare casatoriei- asa am crezut eu- am plecat in Tunisia. Toate au fost in regula ,mai putin un "document eliberat de autoritatile competente, ale statului de cetatenie". Cred ca este vorba de o supralegalizare. Spuneti-mi va rog despre ce act este vorba si de unde il pot obtine. Chiar nu inteleg cui trebuie sa ma adresez, pentru a-mi aproba casatoria in Tunisia. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters312635 , utilizator 20:19, 12 Februarie 2014
Buna ziua
este vorba de supralegalizarea certificatului de casatorie ce se obtine de la Ministerul Afacerilor Externe din Romania.
Va trebui sa faceti o procura unei persoane din Romania sau daca faceti prin avocat acesta va poate reprezenta fara procura pe baza imputernicirii avocatiale.
Buna seara. Cred ca nu m-ati inteles. Nu ne-am putut casatori in Tunisia, deoarece imi lipsea un document din care sa rezulte ca eu, romanca, ma pot casatori in Tunisia. Nu stiu cine elibereaza acest document; in nici un caz Serv. Consular, deoarece declaratia de celibat am avut-o. Chiar nu inteleg despre ce document este vorba.
In afara de supralegalizarea certificatului de celibat eu nu imi dau seama ce v-a solicitat. Cred ca este cel mai indicat sa intrebati la institutia de unde ati obtinut informatia incompleta.
Buna ziua. Actul cerut in plus la Oficiul Starii Civile, se numeste in franceza : certificat de capacite. Mi s-a spus ca trebuie eliberat din Romania si din care sa rezulte ca ma pot casatori in Tunisia.
Cred ca este vorba despre un certificat de cutuma, sunati la sectia consulara a Ambasadei Romaniei din Tunis:
[ link extern ]

Toti cetatenii care se casatoresc in strainatate au nevoie de astfel de certificate, ele arata ca indeplinesc conditiile de forma si de fond ale tarii de origine pentru a se casatori.

Daca nu va pot ajuta va trebui sa faceti cuiva din tara o procura speciala (de preferinta la consulat) cu care sa va obtina certificatul de la Starea Civila de la locul nasterii.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in tunisia marideni marideni buna ziua,ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a ma casatori cu un cetatean tunesin in Tunez.Sunt cetatean roman dar stabilita in Spania de 10 ani si vreau ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)