avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Facturare SRL neplatitor catre firma din SUA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Facturare SRL neplatitor catre firma din SUA

Am un SRL neplatitor de TVA care activeaza in domeniul prestari servicii IT. Urmeaza sa semnez un contract de prestari servicii cu o societate din SUA si as vrea sa stiu daca trebuie sa fac ceva anume pentru a emite facturile catre aceasta firma sau pot sa fac la fel ca si catre societatile din Romaina adica emitere factura in lei (pe format fara TVA, pentru ca nu sunt platitor de TVA)
Buna ziua,

Prestarea de servicii catre SUA este considerata export de servicii si nu intra in sfera de aplicare a TVA. Va trebuie sa emiteti o factura in USD ( invoice) si factura fiscala in RON pentru contabilitate.
adica trebuie sa emit factura in lei ca pentru o firma din Romania (care nu contine rubrica de TVA) si alta in USD? Cum emit factura in USD ce numar serie ii dau? la ce curs trebuie emisa cel din ziua facturari sau din ziu a platii? Ce fac cu factura in USD daca in contabilitate o intregistrez pe cea in RON?
Avand in vedere ca exportul este scutit de taxa puteti emite doar factura in usd ( invoice ) pe care o inregistrati in contabilitate la cursul de schimb comunicat de BNR la data facturarii,
La cererea organelor de inspectie fiscala trebuie sa asigurati traducerea facturii.
Referitor la nr invoice-uli, trebuie sa aveti o plaja de numere stabilite prin decizia administratorului. Pentru a delimita facturile in lei de cele externe puteti aloca serii diferite , de exemplu EXT= pentru facturile externe si o alta serie pentru cele interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi externe optionale sob sob Buna ziua, As avea o intrebare legata de modalitatea de facturare catre firme extracomunitare (SUA, Canada). Societatea comerciala cu sediul in Ro, ... (vezi toată discuția)
Factura prestari servicii in tara pentru firma din germania gabybej gabybej Rog ajutor urgent! am urmatorul caz: prestez servicii de instalatii in Romania pentru o firma din Germania pe baza de Contract si am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Incadrare activitate dependenta Pencea Mihai Pencea Mihai Buna ziua, De ceva timp colaborez cu o firma din SUA ca si PFA, emitand factura pentru serviciile prestate. Contractul este de contractor independent, ... (vezi toată discuția)