Buna ziua ! Va rog , daca se poate , sa ma ajutati cu niste sfaturi asupra problemei mele !
In data de 3 iunie 2011 am avut un accident rutier in urma caruia am suferit o fractura de femur ce a necesitat doua operatii si a rezultat certificatul medico-legal de 140 de zile ! Consider ca nu sunt vinovat cu nimic , intrucat am oprit masina , nemaiavand ce sa fac si m-am uitat cu intra in noi , lucru care reiese si din expertizele tehnice efectuate , aceste fiind in numar de doua !
Exista doua chestiuni asupra carora as vrea lamuriri !
1 - Anul trecut , respectiv 2013 , am fost in audienta in data de 13 iunie la Domnul Procuror la care se afla dosarul , pe care l-am rugat sa-mi spuna un termen aproximativ pentru inceperea procesului ! Dansul a spus la data respectiva o luna , o luna si jumatate ! Peste o saptamana se fac 8 luni de zile de atunci si tot nu am nici o veste ! Avocatul pe care il avem nu este prea sociabil ,am fost la dansul in luna decembrie si imi spunea ca incearca sa obtina termen in luna respectiva , si a trecut si luna ianuarie ! Nu exista un termen maxim pentru a ajunge dosarul la judecatorie ?
A doua chestiune , aceasta intarziere afecteaza in vreun fel posibilitatea de a primi despagubiri ?
Exista un termen de prescriptie in care firma de asigurari sa nu mai plateasca despagubiri ? Am auzit ca se deschide un dosar de daune , dar nu stiu ce sa fac ! Nu ar trebui sa se ocupe avocatul de acest lucru , sau sa ne instiinteze , macar ?
Va multumesc anticipat pentru intelegere !
Ma iertati ca insist , dar unde sa ma interesez de stadiul dosarului , cand personal am fost la Domnul Procuror acum 8 luni si spunea ca o sa mai dureze o luna - doua ( atunci ) , iar avocatul nostru spunea in decembrie ca dosarul " sta pe masa la procuror si asteapta " ! Sa mai merg la procuror ? Sa cer in scris o situatie tot eu ?