avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model cerere de recalculare a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model cerere de recalculare a pensiei alimentare

buna ziua,

cum trebuie sa procedez pt o marire a pensiei alimentare?
am divortat in 2011 si at a fost de acord sa mi plateasca 150 lei lunar,deoarece dusese o adev de salar cu o suma infirma de jumatate de norma.
mentionez ca i am facut plangere la sectia de politie de care apartine el pt ca s a adunat o suma de 2000 lei,in urma verificarilor, am fost informata ca nu lucreaza cu forme legale in ro si ca legal nu au ce sa i faca, desi l am informat pe d nul politist ca fostul sot are masina, este f bine imbracat,isi permite chirie in tm desi locuieste mai mult in Germania.
at baiatul meu avea 8 ani,era a intaia, acum are 10 jumate, e in clasa a patra la un colegiu bun de engleza,face sport,dar poarta si ochelari,as putea in vreun fel sa l fac si pe fostul sot sa participe la aceste cheltuieli ?
spuneti mi va rog , am vreo sansa sa obtin o marire a pensiei alimentare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:40, 3 Noiembrie 2016
Important este sa vi se plateasca pensie, chiar si la nivelul minim.

Ce folos veti avea daca ati obtine o marire de pensie? Cum o puneti in executare daca tatal nu realizeaza venituri?

Ideea e ca pt a majora pensia in raport de nevoile minorului tb sa faceti dovada locului de munca si a veniturilor realizate, a bunurilor detinute si eventual a nivelului de trai. Daca veti face aceste dovezi, atunci aveti sanse de castig.

Lucreaza in Germania? Faceti dovada rezidentei acolo si obtineti o pensie raportata la veniturile de acolo. Problema ramane punerea ei in executare.
Se poate aplica o procedura specifica pentru obtinerea pensiei de intretinere de la un parinte aflat in strainatate care se deruleaza conform Legii nr.36/2012 prin Ministerul Justitiei.

Ministerul Justiţiei a fost desemnat, în temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmiţătoare. În cazul în care debitorul are domiciliul într-unul din statele parte la Convenţia de la New York din 1956 şi numai dacă se cunoaşte domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, la solicitarea creditorului, ministerul justiţiei poate transmite dosarul pe care acesta îl întocmeşte şi depune la Registratura Ministerului Justiţiei, pentru Direcţia Drept Internaţional şi Tratate.

Acest dosar cuprinde o listă de acte , o cerere tip şi o procură tip. Cererea şi procura se adresează către autoritatea centrală a statului parte la Convenţia de la New York (în funcţie de domiciliul celui obligat la pensia de întreţinere).

În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Convenţia privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate, la care România a aderat prin Legea nr. 26/1991, în afara unor dispoziţii contrare din prezenta convenţie, legea care reglementează acţiunile menţionate şi orice chestiuni conexe este legea statului debitorului, inclusiv în materie de drept internaţional privat.


Pensia poate fi raportata la salariul minim pe economia statului german .

Poate fi sesizata si instanta de judecata, in acest sens.





Succes.

Aveți dreptul la fiecare 6 luni să solicitați în instanță mărirea pensiei de întreținere a minorului dar dacă fostul soț nu are un loc de muncă legal nu ve-ți putea obține niciun ban pe cale legală. Trebuie să dovediți cu acte că lucrează legal în Germania și atunci aveți șanse de reușită
Chiar daca nu munceste, pensia poate fi raportata la salariul minim pe economie, din Germania.
multumesc tuturor pt raspunsuri,

o zi buna

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara laurafs laurafs buna ziua , as dori sa stiu si eu daca se poate face recalcularea pensiei am 2 fetite, primesc o pensie lunara de 180 de lei ptr amandoua fostul sotul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la un rezident roman care lucreaza mai mult de 183 zile in strainatate artica artica Buna seara! Fostul sot, lucreaza la o firma privata din Romania, care-si desfasoara activitatea in Germania.In Romania, primeste salariul minim pe economie. ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie intretinere minor cand tatal lucreaza in strainatate alex1an alex1an buna seara.in urma divortului fostului meu sot ia fost stabilita plata unei pensii pt intretinere minor in cuantum de 1/6 din minimul pe economie.el de ceva ... (vezi toată discuția)