avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara de la un rezident roman care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara de la un rezident roman care lucreaza mai mult de 183 zile in strainatate

Buna seara!
Fostul sot, lucreaza la o firma privata din Romania, care-si desfasoara activitatea in Germania.In Romania, primeste salariul minim pe economie. Cum ar trebui sa procedez sau care sunt pasii de urmat, pentru a solicita marirea pensiei alimentare,in acest caz? Carui organ competent din Germania ar trebui sa ma adresez pentru a-mi furniza detalii legate de veniturile lui? (avand in vedere ca judecatoria imi solicita mie documente, chiar daca ea ar trebui sa faca acest lucru....ca la noi). Multumesc.

(avand in vedere ca judecatoria imi solicita mie documente, chiar daca ea ar trebui sa faca acest lucru....ca la noi)


Ca la noi..., dorim ceva, dar ne astaptam ca altii sa depuna eforturi pentru noi. Cel ce face o cerere in fata instantei, trebuie sa o devedeasca. Este obligatia dv sa demonstrati ca veniturile s-au majorat. Eventuale informatii privind modificarile salariale le veti putea solicita, prin intermediul instantei, de la angajatorul roman, nu de la statul in care angajatorul are o lucrare. Luati in calcul faptul ca, pentru munca prestata in afara tarii, debitorul primeste diurna, iar diurna nu intra in baza de calcul a pensiei alimentare.
In orice tara democratica a lumii cel ce sustine un drept trebuie sa-l probeze. Asa e si in Franta si-n Germania si-n SUA.
Incepeti cu angajatorul, vedeti daca e roman sau nu, vedeti care e natura veniturilor...
Ministerul Justiţiei a fost desemnat, în temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmiţătoare. În cazul în care debitorul are domiciliul într-unul din statele parte la Convenţia de la New York din 1956 şi numai dacă se cunoaşte domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, la solicitarea creditorului, ministerul justiţiei poate transmite dosarul pe care acesta îl întocmeşte şi depune la Registratura Ministerului Justiţiei, pentru Direcţia Drept Internaţional şi Tratate.


Toate documentele din dosar se trimit atât în limba română, cât şi în limba oficială a statului unde se trimite dosarul (traduceri autorizate, fără a fi nevoie de legalizare). Nu sunt acceptate simple fotocopii. După actele originale se execută fotocopii care se legalizează la notariat şi se traduc de către traducătorii autorizaţi. Cu privire la cheltuielile legate de traducerea actelor, acestea ar putea fi suportate de către stat, de la data de 25.05.2008, când a intrat în vigoare O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 193/2008, numai în situaţia în care aceste costuri ar fi de natură să pună în pericol întreţinerea creditorului.


În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Convenţia privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate, la care România a aderat prin Legea nr. 26/1991, în afara unor dispoziţii contrare din prezenta convenţie, legea care reglementează acţiunile menţionate şi orice chestiuni conexe este legea statului debitorului, inclusiv în materie de drept internaţional privat.

Poate fi sesizata , de asemenea, si instanta de judecata.

Ioana, nu stim cine e angajatorul, ce tipuri de venituri sunt etc. Ceea ce sugerezi tu se refera la situatia in care debitorul se afla sub jurisdictia altui stat si presupune ceva cheltuieli si o gramada de timp.
Noi nu stim daca persoana in cauza nu are domiciliul in Romania (ba dimpotriva, sunt sanse foarte mari sa aiba, deci nu intra la debitor sub alta jurisdictie) si procedura interna ar fi mai scurta, mai putin costisitoare si mai ieftina.
Nu i-as recomanda INTAI procedura externa, intai trebuie sa adune informatii pe care nu le are si e mai ieftin prin proces in Romania.
Acestea sunt doua cai ce pot fi folosite, pentru dobandirea pensiei de intretinere.

Alte discuții în legătură

Model cerere de recalculare a pensiei alimentare lore28 lore28 buna ziua, cum trebuie sa procedez pt o marire a pensiei alimentare? am divortat in 2011 si at a fost de acord sa mi plateasca 150 lei lunar,deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Orieta Orieta Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. In conditiile in care parintii sunt divortati, copilul major in ultimul an de liceu locuieste cu mama ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din usa popescuvasilicaelena popescuvasilicaelena Mama divortata cu un copil in intretinere. In urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare iar tatal obligat la plata unei pensii ... (vezi toată discuția)