avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din USA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din USA

Mama divortata cu un copil in intretinere. In urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare iar tatal obligat la plata unei pensii alimentare.. In urma cu doi ani tatal a plecat in U.S.A. Problema mea este ca nu stiu cui trebuie sa ma adresez ca sa il oblig pe tatal copiilor sa imi plateasca pensie alimentara din U.S.A. Va multumesc. Nu stiu de unde sa incep ce acte si unde trebuie sa depun, ce sanse sunt sa obtin pensie alimentara pentru fiul meu.
Puteti sa obtineti pensia din strainatate.
Trebuie sa luati legatura cu Ministerul Justiţiei
Direcţia Drept Internaţional şi Tratate
Serviciul Cooperare judiciară internaţională în materie civilă şi comercială
str. Apolodor nr. 17, Sector 5 Bucureşti, cod 050741
Fax: + 4037 204 1079
Email: ddit@just.ro
ministerul justiţiei poate transmite dosarul pe care acesta îl întocmeşte, acest dosar cuprinde o listă de acte (anexa1), o cerere tip (anexa 2) şi o procură tip (anexa 3). Cererea şi procura se adresează către autoritatea centrală a statului parte la Convenţia de la New York (în funcţie de domiciliul celui obligat la pensia de întreţinere).
Gasiti in link anexele si alte informatii utile
[ link extern ]
Toate documentele din dosar se trimit atât în limba română, cât şi în limba oficială a statului unde se trimite dosarul (traduceri autorizate, fără a fi nevoie de legalizare). Nu sunt acceptate simple fotocopii. După actele originale se execută fotocopii care se legalizează la notariat şi se traduc de către traducătorii autorizaţi. Cu privire la cheltuielile legate de traducerea actelor, acestea ar putea fi suportate de către stat, de la data de 25.05.2008, când a intrat în vigoare O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 193/2008, numai în situaţia în care aceste costuri ar fi de natură să pună în pericol întreţinerea creditorului.
Detaliati, fostul sot nu a mai platit pensia sau vreti o modificare a sumei care se reflecte venitul posibil mai mare din Statele Unite? Un cunoscut a primit o astfel de citatie in Germania, si a trebuit sa se prezinte in fata unui judecator german. Mama dorea o actualizare a sumei raportata la veniturile din Germania.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
sandro, utilizator
Daca stiti locatia exacta puteti cere majorarea pensiei.

Pentru ce are de platit il puteti executa dar mai mult luati in caz de un nou proces.
Problema va fi cu procesul si aflarea veniturilor din SUA.
Problema este ca nu cunosc adresa exacta, doar localitate. Iar in ceea ce priveste veniturile realizate stiu din surse neoficiale ca munceste cu contract de munca. Nu cunosc adresa. Nu vreau sa cred ca traim intr-o tara unde se incalca drepturile familiei. Sper sa reusesc intr-un fel sa obtin ceea ce este legal pentru fiul meu.
Pentruba deschide proces trebuie citat in SUA.nDaca nu dovediti veniturile nu se va majora pensia.nPuteti incerca sa il citati in tara dar e posibil sa nu rezolvati nimic.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara de la un rezident roman care lucreaza mai mult de 183 zile in strainatate artica artica Buna seara! Fostul sot, lucreaza la o firma privata din Romania, care-si desfasoara activitatea in Germania.In Romania, primeste salariul minim pe economie. ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara! celentana26 celentana26 Buna! As avea si eu o intrebare legata de pensia alimentara a unui copil, pensie ce s-a stabilit luna trecuta. Dat fiind faptul ca, tatatl copilului lucreaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)