avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datoria unei persoane decedate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datoria unei persoane decedate

Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez dar as avea si eu o intrebare. Mama mea a luat un credit pt nevoi personale de 10000 euro in anul 2007, a platit timp de un an, luna de luna dupa care nu a mai avut posibilitatea. In acelasi an si-a schimbat si domiciliul in alt judet. In primul rand as vrea sa stiu daca este posibil ca datoria catre banca sa se fi prescris pana in momentul de fata( 2014), avand in vedere ca mama mea a incetat din viata anul trecut in decembrie. si daca eu( fiica ei) sunt datoare bancii de la care ea a facut imprumut, sau nu? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 08:36, 6 Februarie 2014
Datoria s-a prescris daca in ultimii 3 ani banca nu v-a notificat in nici un fel, daca da, teoretic, mostenitorii preiau si datoriile defunctului.
Am inteles. Ideea este ca mama nu a mai stat la adresa cunoscuta de banca, si nu a avut de unde sa stie daca a primit sau nu notificari. Vroiam sa va mai intreb ceva daca este posibil. Sunt unicul copil, parinti meu erau divortati, eu trebuie sa fac actele de succesiune sau mostenire? Si in momentul in care voi face actele notarul care se va ocupa, verifica daca a avut sau nu imprumut la banci? ( stiu ca suna urat, ideea este ca as vrea sa aman macar o perioada banca). Va multumesc pt raspunsul de mai devreme
Notarul nu verifica in banca datoria dvs. Cel mai probabil datoria este prescrisa deoarece in majoritatea lor contractele de credit devin scadente daca 4 luni nu se achita ratele restante.
Verificati pe portal.just daca s-a inceput procedura de executare silita impotriva mamei la un moment dat. Sa vedem cand. Daca nu, datoria e prescrisa fara nicio discutie.
Buna ziua. Am verificat la adresa mai sus mentionata si nu gasesc numele mamei. Asta inseamna ca datoria s-a prescris si totul este ok. Va multumesc din suflet pt. ajutorul acordat.

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca RODICAPIS RODICAPIS Buna , eu am o problema mai speciala. Mama mea a decedat in 2007 am aflat ca mama mea avusese un imprumut card descoperire de card in 2011 cand cam primit de ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumuturi in caz de deces RODICAPIS RODICAPIS MAMA MAEA A DECEDAT ACUM 4 ANI. A VUT UN CARD DE IMPRUMUT LA O BANCA . NU A AVUT ASIGURARE LA IMPRUMUT . BANCA ACUM MA SOMEAZA PE MINE SA PLATESC IMPRUMUTUL. ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit prescriptie mellany mellany Buna ziua! Va contactez fiinca as vrea sa aflu si eu care sunt solutiile la problema urmatoare! In 2003 mama a cumparat mai multe produse electrocasnice ... (vezi toată discuția)