avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie banca

Buna , eu am o problema mai speciala. Mama mea a decedat in 2007 am aflat ca mama mea avusese un imprumut card descoperire de card in 2011 cand cam primit de la firma de recuperari instintare se plata . Eu am luat legatura cu ei si leam zis ca nu platesc nimic pana nu imi pun la dispozitie faptul ca acest imprumut exista , leam trimis certificatul de deces al mamei mele , dar ei ma constang sa platesc. Tin sa mentionez faptul ca mama mea totdeauna platise la timp si inca ceva ca ultima plata s-a facut cu cateva zile de a muri mama mea . De atunci nu sa mai facut nici o plata . Va rog ajutatima ca sunt disperata ca eu nu am din ce sa plates acesti bani . Nu se prescrie datoria ? :(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:49, 31 Martie 2013
Se poate prescrie daca sunt intrunite cerintele legii.

Ar trebui vazut contractul pentru a se putea raspunde.

Actele de mostenire le-ati facut?
Prescriptia conf. vechiului cod este de 3 ani de la ultima plata, in caz ca nu au fost intocmite acte care sa intrerupa prescriptia.
Verificati pe portal.just daca s-a facut vreo incuviintare de esxecutare silita pe numele mamei dvs. Daca nu, datoria este prescrisa, indiferent daca ati facut sau nu succesiunea, daca nu s-au mai facut plati din 2007.
Acte an cerut chiar insistent dar nu mi sau dat chiar am cerut in scris la banca dar tot nimic. Succesiunea am facuto in 2011 ca pana arunci nu am avut bani . Eu dupa cum am inteles ca datoria se prescrie dupa o perioada anume . Eu una nu am facut nici o plata dar firma de recuperare ma tot streseaza sa platesc unltina hartie a fost de genu decizie de continuare pe cale judecatoreasca. . Ce se poate intampla ? Imi pot lua casa? Ajutatima va rog?
Ati mai intrebat si acum 3 ani si vi s-a explicat si atunci ce e cu prescriptia, ati fost sfatuita sa nu mai purtati corespondnta cu acestia, sa nu mai ridicati corepondenta mamei de la posta si sa nu mai cereti explicatii cu privire la credit..
Vreti sa intelegeti ca e prescrisa si sa nu-i mai luati in seama ? Daca nu, insistati sa le faceti probe cu care sa dovedeasca in instanta ca recunoasteti aceste datorii ale mamei si ca le-ati acceptat , intrerupand astfel termenul de prescriptie.
Daca veti primi somatie de la un executor judecatoresc, puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile, invocati implinirea termenului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoria unei persoane decedate andreea2014 andreea2014 Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez dar as avea si eu o intrebare. Mama mea a luat un credit pt nevoi personale de 10000 euro in anul 2007, a platit timp ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie mariustec mariustec Buna seara..deranjez cu o intrebare:daca am avut un credit la o banca iar dupa un timp neachitand ratele aceasta la cesionat unei firme de recuperari creante ... (vezi toată discuția)
Dator la banca agromav agromav Daca o persoana a facut un imprumut bancar in 2008,o suma destul de mare,nu a platit nici o rata,ii vine acasa fel si fel de notificari,mentionez ca,nu e ... (vezi toată discuția)