Se schimba ceva in cazul in care un detinut condamnat pentru infractiune de coruptie (luare de mita;art.254 c.p.) are o condamnare de 3 ani cu executare(minim vechiul cod)? Se poate schimba la 2 ani, cum este minim dupa noul cod? Daca da, ce demersuri trebuie facute ?! Daca nu, se poate schimba in arest la domiciliu? Va multumesc anticipat!
Da, se poate.Va trebui să faceți o cerere de redozare a pedepsei.Arestul la domiciliu nu este posibil, acesta fiind o măsură dispusă doar pe perioada procesului penal.
Eu as spune ca nu se poate, doar in situatiile care intra sub incidenta art.6 se poate discuta.
ART. 6
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
Sentinta este definitiva (octombrie 2013). A fost arestat in februarie 2013, initial a primit 4 ani cu executare la Curtea de Apel, iar apoi, la Inalta Curte, 3 ani cu executare. Are aproape un an efectuat.
Sentinta este definitiva (octombrie 2013). A fost arestat in februarie 2013, initial a primit 4 ani cu executare la Curtea de Apel, iar apoi, la Inalta Curte, 3 ani cu executare. Are aproape un an efectuat.
Penal
ifigenia2005
Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare, din domeniul penal. .
O persoana condamnata nedefinitiv la 4 ani si 3 luni, aflandu-se in arest la ... (vezi toată discuția)
Condamnare
TopBeG
Bună am nevoie de ajutor
În luna noiembrie a acestui an ,am fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 7 luni de închisoare în regim de detenție.
La ... (vezi toată discuția)