avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare, pedeapsa dupa Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare, pedeapsa dupa Noul cod penal

Mama a primit 5 ani cu executare pt delapidare anul trecut in aprilie. Intrebarea mea ce se intampla acum din februarie cu intrarea noului cod penal in vigoare, poate fi eliberata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maryanita713 , utilizator 19:48, 2 Februarie 2014
Delapidarea îşi păstrează în totalitate conţinutul constitutiv al infracţiunii, modificările intervenite nefiind de substanţă, au scazut intr-adevar limitele pedepselor, dar maximul special al pedepsei pe alin.(1) este de 7 ani, ceea ce face imposibila o redozare, neputandu-se aplica dispozitiile art.6 NCP( Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei) raportat la sancţiunea aplicată, care nu depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită.
Va fi liberata conditionat in aproape aceleasi conditii, mai mult NCP a introdus condiţia îndeplinirii obligaţiilor civile pentru acordarea liberării şi a fost inlaturată reglementarea speciala a liberarii în cazul persoanelor care au implinit varsta de 60 de ani în cazul barbaţilor, respective 55 de ani în cazul femeilor.
eu am primit o condamnare de4 ani inchisoare sub supraveghere din care am efectuat 1 an? legea noua imi va pune probleme in vedere ca inchisoarea sub supraveghere se da numai pentru o pedeapsa de 3 ani?
condamnare pentru delapidare
Nu, măsura suspendării sub supraveghere a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal, până la împlinirea termenului de încercare stabilit prin hotărârea de condamnare.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal - suspendari Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Este adevarat ca dupa NCP se anuleaza pedepsele cu suspendare ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Daca sanctiunea aplicata de 3 ani cu suspendare inceteaza conform ncp cretu49 cretu49 INFRACTIUNEA SAVARSITA: Art. 25, raportat la Art. 215 al. 1, 2, 3 cu aplic Art. 41 al 2 cod Penal Sanctiunea aplicata persoanei condamnate: 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Noul cod. reducerea pedepselor cu suspendare oltul oltul am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere,termenul de incercare fiind 8 ani, care curge din martie 2010,deci de 4 ani..... pot sa beneficiez de o ... (vezi toată discuția)