avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca sanctiunea aplicata de 3 ani cu suspendare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca sanctiunea aplicata de 3 ani cu suspendare inceteaza conform ncp

INFRACTIUNEA SAVARSITA: Art. 25, raportat la Art. 215 al. 1, 2, 3 cu aplic Art. 41 al 2 cod Penal

Sanctiunea aplicata persoanei condamnate: 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe un termen de incercare de 8 ani.

Data supravegherii: Data inceperii: 21.05.2008 - Data terminarii: 20.05.2016

INTREBARI:
1. Daca sanctiunea aplicata de 3 ani cu suspendare inceteaza
2. Daca data terminarii supravegherii sufera modificare conform noului Cod Penal (adica inceteaza supravegherea)
3. Cand poate fi facuta reabilitarea (incepand cu ce data)
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:37, 4 Februarie 2014
Legea nr.187/2012:

Art. 4
Pedeapsa aplicata pentru o infractiune printr-o hotarare ce a ramas definitiva sub imperiul Codului penal din 1969, care nu depaseste maximul special prevazut de Codul penal, nu poate fi redusa in urma intrarii in vigoare a acestei legi.

Art. 16
(1) Masura suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei aplicata in baza Codului penal din 1969 se mentine si dupa intrarea in vigoare a Codului penal, pana la implinirea termenului de incercare stabilit prin hotararea de condamnare.
(2) Pentru determinarea legii penale mai favorabile cu privire la suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei conforma art. 5 din Codul penal, instanta va avea in vedere sfera obligatiilor impuse condamnatului si efectele suspendarii potrivit legilor succesive, cu prioritate fata de durata termenului de incercare sau supraveghere.

Noul cod penal:

ART. 166
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;

ART. 167

Calculul termenului de reabilitare

(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
Veti ramane pe legea veche.
avand in vedere ca vorbim de inselaciune si nu despre o fapta care nu mai este prevazuta de lega penala , nu veti beneficia de nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitat de drept ContSters303104 ContSters303104 Buna ziua, In anul 2011, pe 24 martie, am fost condamnat la 5 luni cu suspendare. Sentinta a ramas definitiva la curtea de apel pe 26.iunie.2011, 2 ani cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. din 1969- termen si conditii andreimarinau andreimarinau Buna seara, As dori sa cunosc informatii despre cand s-ar produce reabilitarea de drept si care ar fi procedura de a o obtine(cui ma adresez si in cat timp ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept Adrian-3G Adrian-3G Buna ziua! In anul 2014 am primit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani de 6 luni si 5 ani termen de incercare, in martie 2019 se implineste termenul si as dorii ... (vezi toată discuția)