avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Buna ziua.
In luna septembrie am dat in judecata firma la care am lucrat pentru neacordarea drepturilor salariale.Procesul s-a terminat iar firma este obligata sa-mi achite drepturile salariale restante.A trecut o saptamana de cand am primit decizia de la tribunal iar banii tot nu i-am primit.Ce este de facut in cazul acesta.Mentionez ca nu este vorba de o suma foarte mare,sunt drepturile salariale pe o luna.Trebuie sa pun executor judecatoresc?Ma pot duce cu politia la patron pentru a-mi da banii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kido93 , utilizator 11:03, 5 Februarie 2014
Puteti merge la un executor judecatoresc, nu are nici o legatura politia in acest caz, insa, decizia, desi este executorie ea nu este definitiva, din cate inteleg, v-a parvenit de la Tribunal, astfel nu sunt epuizate caile de atac, in speta recursul care poate fi inaintat de fosta societate angajatoare.
Pentru ce sa faca recurs?Am pus la dosar dovezi clare(extras de cont,copie dupa contract) ca nu mi-a dat banii.Iar de mers la executor nu cred ca se merita.Dau mai mult la executorul silit decat suma pe care trebuie s-o primesc.
Este dreptul oricarei persoane nemultumite de hotararea pronuntata de o instanta de judecata sa promoveze calea de atac prevazuta de lege impotriva acelei hotarari.

Daca litigiul a fost promovat dupa 15.02.2013, atunci calea de atac este apelul si nu recursul.

Hotararea pronuntata este executorie. Dvs aveti posibilitatea s-o puneti in executare , sub riscul intoarcerii executarii, daca in apel/recurs va castiga angajatorul.

Ati depus o solicitare catre angajator sa puna in executare hotararea?
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai bun...si in cazul asta cand imi mai iau banii...?
Nu exista niciun termen exact prevazut in lege.

Dvs aveti dreptul sa puneti in executare hotararea in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului de a cere executarea silita.

Alte discuții în legătură

S.r.l. care isi schimba anual proprietarul, administratorul dar si sediu-pentru a fugii de raspundere ContSters241026 ContSters241026 Am castigat in instanta ,,Tribunal ,, impotriva firmei ,,RRRR, un proces civil recuperare drepturi salariale si concediu de odihna in valoare de 23000 lei. ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca, castigate in instanta elisa_2000 elisa_2000 In instanta am castigat plata drepturilor salariale neplatite de angajator ( a vandut un punct de lucru al societatii , am plecat in somaj fara a ni se plati ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)