avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare judecatoreasca

buna ziua
am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se prezinte la tribunal si refuza si plata salariilor nu pot sa iau legatura cu ei suma hotarata de tribunal prin hotarare este de 2900ron .Ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 17 Februarie 2015
Sa apelati la un executor judecatoresc si sa solicitati punerea in executare silita a sentintei pe care o detineti.
Puteti apela la un executor judecatoresc sau puteti formula plangere penala pentru savarsirea infractiuni prevazute si pedepsite de art.287 alin.1 lit.e C.pen.

Art. 287 C.pen. - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
......
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
......
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l. care isi schimba anual proprietarul, administratorul dar si sediu-pentru a fugii de raspundere ContSters241026 ContSters241026 Am castigat in instanta ,,Tribunal ,, impotriva firmei ,,RRRR, un proces civil recuperare drepturi salariale si concediu de odihna in valoare de 23000 lei. ... (vezi toată discuția)
Am hotărârea civila încheiată din noiembrie 2020 din procesul ... Neluțu John Neluțu John Am hotărârea civila încheiată din noiembrie 2020 din procesul de litigii de munca drepturi bănești însă angajatorul obligat de instanță nu a plătit ... (vezi toată discuția)
Contract de munca eliza100 eliza100 Buna ziua As dori la raspuns la urmatoarele intrebari 1. Am contestat o decizie de concediere la Tribunal si am castigat in sensul ca s-a anulat decizia si ... (vezi toată discuția)